Всеукраїнська студентська олімпіада з водних біоресурсів і аквакультури: учасники продемонстрували рівень практичної підготовки

12 квітня 2018 року

     12 квітня. Другий змагальний день другого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з водних біоресурсів і аквакультури пройшов на базі навчально-науково-виробничої лабораторії рибництва факультету тваринництва та водних біоресурсів, що в смт Немішаєве. І не випадково, адже лабораторія є унікальною, у ній сконцентровані усі технології розведення і вирощування риби. Тож власне як і годиться, вміння учасників олімпіади перевіряли у справжнісіньких виробничих умовах. Як і в теоретичному турі, так і в сьогоднішньому практичному всі завдання були об’єднані в рамках трьох напрямків: іхтіологія, розведення і селекція та гідробіологія. І саме тут у лабораторії студенти по-справжньому розкрилися, коментує професор Петро Шевченко. Наприклад, одна із конкурсанток проводила мічення риби усіма відомими способами. Також студенти демонстрували вміння проводити бонітування риби, визначати вік, плодючість, вид, взяття ікри різними методами, готувати ін’єкційні розчини для гормональної стимуляції плідника. А ще – відбирати гідробіологічні проби.

 

 

     Коли ж всі завдання виконані, остання відповідь заслухана, настав час підбивати підсумки. Вкотре приємно, що учасники і їхні наставники відзначили на високому рівні матеріально-технічну базу університету та добру організацію заходу. І що дуже важливо – чесність і прозорість проведення олімпіади.

     Наразі ж імена переможців відомі вже. Але щоб зберегти інтригу, названі вони будуть вже завтра під час урочистого закриття олімпіади. Дочекайтеся.

Фотозвіт:

 

 

 

Ольга Наконечна


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook