Студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження взяли активну участь у роботі науково-теоретичного семінару «Україна: учора, сьогодні, завтра»

11 квітня 2018 року

     5 квітня студенти 1 курсу, спеціальності ЕЕЕ взяли активну участь у роботі науково-теоретичного семінару «Україна: вчора, сьогодні, завтра». Центральною темою семінару стало питання національної ідентичності українців. Після вступного слова головної організаторки зустрічі – професора кафедри філософії С.В.Сторожук, котра окреслила проблематику науково-практичного семінару та причини його організації в НУБіП України, своє бачення проблем, з якими зустрілася Україна, мали можливість висловити студенти НУБіП України, Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова та Національного медичного університету ім. О.О.Богомольця.
     Високий рівень знань світоглядних підвалин формування української нації та ідентичності показали студенти ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Неабияке зацікавлення у студентів викликали доповіді «Українська мова як засіб формування національної ідентичності» Ступаченко Назарія, «Чи є в Україні нація?» Романа Венгера, «Національна ідентичність українців» Соболенко Діани, «Інтернет у суспільному житті кураїни» Панчука Романа, «Українська мова і міжкультурна комунікація» Одинця Іллі, «Мольфари та козаки-характерники у творенні сучасної України» Довбні Володимира та «Україна у цивілізаційному вимірі» Владислава Зайця.
     Усі згадані доповіді викликали чималий інтерес серед присутніх про що свідчили запеклі дискусії що точилися навколо згаданих тем.
     За результатами науково-теоретичного семінару буде видано збірку тез і кожен зацікавлений зможе познайомитися з розумами та баченням української ситуації у студентському середовищі.

Професор кафедри філософії
Світлана Сторожук

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook