День відкритих дверей на кафедрі мікробіології, вірусології та біотехнології

10 квітня 2018 року

До Дня відкритих дверей співробітники кафедри готувались особливо старанно, адже нам завше є що показати, щоб зацікавити абітурієнтів у виборі професії лікаря ветеринарної медицини.

Тож разом зі студентами знайшли і зібрали проби кормів, побитих цвіллю,  рибних бургерів, які виявилися з кишковою паличкою, змив з умивальника, мікроби в якому не реагували на миючі засоби, та виявили мікроорганізми, які стійкі до антибіотиків. Усі проби були акуратно перенесені на спеціальні живильні середовища, а отримані культури мікробів запарафіновані для безпечного споглядання.

29 березня 2018 року День відкритих дверей відбувся за заздалегідь складеним у НУБІП України планом. Перед абітурієнтами виступили очільники університету та факультету і провідні фахівці, школярі відвідали фундаментальну кафедру анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка, анатомічний музей та клінічну кафедру паразитології і тропічної ветеринарії, а опісля прийшли на кафедру мікробіології, вірусології та біотехнології, де їх зустріла завідувач кафедри проф. Т. В. Мазур і розказала про особливості навчання на факультеті ветеринарної медицини за спеціальностями 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» і порекомендувала подавати заяви за першим пріоритетом.

Оскільки за правилами роботи та навчання на кафедрі мікробіології, вірусології та біотехнології усі співробітники, студенти та відвідувачі одягають білі халати та головні убори, то абітурієнти також вбрали цей спеціальний одяг і рушили на екскурсію по кафедрі.

Спершу юні відвідувачі ознайомилися з приладами, які використовуються для проведення біотехнологічних та мікробіологічних досліджень і побачили ріст мікроорганізмів на живильних середовищах та  живі мікробні клітини сінної палички при мікроскопії.

Далі наші гості пройшли до аудиторії 120, де у цей час відбувалося заняття з дисципліни «Мікробіологія у тваринництві» зі студентами факультету ТВБ, яке проводила проф. О. В. Яблонська.

Там юних відвідувачів очікували чашки із мікроорганізмами та мікроскоп із музейним препаратом. Доц. М. В. Мельник розказала про особливості мікробіологічних досліджень, перерахувала місця роботи, де працюють наші випускники і нагадала про олімпіаду, участь у якій збільшує шанси для вступу на облюбовану спеціальність.

Після відповідей на запитання та обміну контактами педагоги кафедри сфотографувалися з абітурієнтами на згадку.

професор О. В. Яблонська


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook