Студенти НУБіП опановують практику біржових торгів в реальному часі

6 квітня 2018 року

     Задля кращої практичної підготовки магістрів-біржовиків викладачі кафедри біржової діяльності і торгівлі провели відкрите лабораторно-практичне заняття «Сучасні системи біржової електронної торгівлі – опис програмних продуктів», на яке запросили також бакалаврів спеціальності «Облік і аудит», аби познайомити їх з біржовою діяльністю.

  

     Родзинкою заняття стала безпосередня участь студентів у аукціоні Аграрної біржі, предметом торгів на якому була необроблена деревина. Для більшої наглядності учасники поділилися на дві групи: одна – відправилася на біржу, а інша – розташувалася у навчально-науково-виробничій лабораторії кафедри. Тут під керівництвом аспіранта Андрія Благодатного (випускника магістратури кафедри біржової діяльності і торгівлі 2006 року), який зараз працює на Аграрній біржі, вони ознайомилися з електронною торговою системою за прикладом вільного придбання лотів (яка, до речі, змінилася буквально за останній місяць), проведенням торгів для купівлі лоту за найнижчою ціною і для чітко встановленої покупцем кількості лотів.
    Це останнє, за словами четвертокурсниці економічного факультету Тетяни Яремчук, виявилося найскладнішим. Адже вимагає уміння тримати торгові позиції, обізнаності у специфіці товару, ціноутворення, користуватися торговими платформами.

     Фахівці з біржової діяльності дуже затребувані на ринку праці і продавцями, і покупцями, говорить старший викладач Анна Слободяник. Приміром, якщо взяти сьогоднішню тему, то університет випускає для лісгоспу вже готового фахівця. А магістри, які прийшли сьогодні на ці торги, вже мають практичний досвід. Так, Людмила Бреус і Фаїна Цимбалюк працюють у брокерських компаніях, Антон Тригубченко – в інвестиційному фонді.

     А приклад Андрія Благодатного – свідчення того, що в НУБіП готують і фахівців-посередників. Адже по своїй суті біржа – це місце зустрічі, а фахівець з біржової діяльності – людина, яка його створює для зацікавлених сторін. Причому у різному вигляді. Сьогодні – це була електронна платформа Аграрної біржі.

Ірина Білоус 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook