Українська діаспора: місце і роль у зовнішній політиці України

28 березня 2018 року

27 березня 2018 р. на базі гуманітарно-педагогічного факультету кафедрою історії і політології відбувся науково-практичний семінар «Роль діаспори у зовнішній політиці України», до якого долучилися викладачі та студенти як гуманітарно-педагогічного факультету, так і ННІ післядипломної освіти.

 
 
До учасників семінару зі вступним словом звернувся завідувач кафедри історії і політології Сергій Білан, який відмітив у своєму виступі, що, зокрема, українська діаспора являє собою потенційно потужний дипломатичний механізм.
 
Про дефініцію діаспори, її причини, витоки, етапи, знаних та впливових вихідців, діяльність у напрямку збереження української самобутності у країнах її перебування, роль та місце у становленні та утвердженні української державності говорили учасники науково-практичного семінару у своїх доповідях, які супроводжувалися презентаційним матеріалом.
 
 
 
 
 
 
Гостею наукового дійства стала Яна Бедик – старший науковий співробітник науково-експозиційного відділу музею «Меморіал жертв голодоморів», яка працює над проблемою висвітлення подій Голодомору 1932-1933 рр. на шпальтах преси діаспори. Вона поділилася цікавою інформацією про вплив діаспори на світову спільноту щодо визнання Голодомору геноцидом українського народу, про підтримку діаспорою відзначення роковин голодомору як в Україні, так і у світі.
 
 
Захід було проведено з метою розуміння інституційної ролі української діаспори як важливого демографічного, інтелектуального, соціокультурного та інформаційного ресурсу нашої держави, що є помітним чинником в утвердженні України як впливового учасника в галузі міжнародних відносин.
 
Фінальним акордом семінару стало звучання музичного твору українського фольклору у виконанні неперевершеної Квітки Цісик – американки з українським корінням.
 
Діаспора українців в Австрії
 
Діаспора українців в Греції
 
Діаспора українців в США
 
Діаспора українців у Канаді
 
Українська діаспора_витоки
 
Діаспора про Голодомор
Людмила Лановюк,
доцент кафедри історії і політології 
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook