Секція "Хімія" на 71 Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції

23 березня 2018 року

  

   Ніхто не в змозі змусити людину стати геніальною. Але допомогти талановито прожити студентські роки - це в наших силах. І студентська наукова конференція, якраз і є тим майданчиком, який допомагає і сприяє відкриттю молодих наукових талантів.

   Основне завдання студентської наукової конференції - це залучення в науку студентської молоді, пробудження у молоді інтересу до нових наукових знань. Це обмін досвідом, дискусії, що неодмінно виникають під час обговорення  доповідей. Все це разом і створює те саме "кипляче" живильне середовище, з якого виростають справжні молоді таланти.

   20-21 березня 2018 р. на агробіологічному факультеті Національного університету біоресурсів і природокористування України відбулася 71-а Всеукраїнська студентська наукова конференція «Молоді науковці-агробіологи – ювілею університету». Вона зібрала студентів-гуртковців та тих, що цікавляться науковою роботою. Відкриття конференції відбулося на пленарному засіданні 20.03.2018. На другий день відбувалися засідання 5 секцій.

   На базі кафедри загальної хімії відбулося засідання секції «Хімія». На засіданні було заслухано наукові доповіді підготовлені студентами різних факультетів і ННІ: агробіологічного, захисту рослин, біотехнології та екології, лісового і садово-паркового господарства, тваринництва та водних біоресурсів, механіко-технологічного, конструювання та дизайну.

 

  

   Засідання секції відкрив декан агробіологічного факультету д.с.-г.н., професор Забалуєв В.О. Він зазначив, що 71-а Всеукраїнська студентська науково-практична конференція присвячена ювілею Національного університету біоресурсів і природокористування. Університет відзначає в цьому році 120-річчя зі свого заснування, він пройшов славний шлях становлення і розвитку. Орієнтований на якісну освіту в інтересах інноваційного розвитку країни вуз здійснює підготовку конкурентоспроможних фахівців, які затребувані не тільки в Україні, а й за кордоном! Віктор Олексійович подякував студентам за виявлену зацікавленість до конференції та побажав успіхів і перемог!

   Керівник секції, доцент кафедри загальної хімії Солод Н.В., після вступного слова, декана проголосила про відкриття засідання!

 

 

   У цьому році, як і в минулому, теми студентських доповідей були найрізноманітнішими – від законів осмотичного тиску та їх агробіологічного значення до інгібіторів корозії і їх застосуванні в агропромисловому комплексі.

  

 

 

   Приймали участь в обговоренні і оцінювали виступи студентів завідувач кафедри загальної хімії професор Антрапцева Н.М., доцент кафедри загальної хімії Кочкодан О.Д., старший викладач кафедри загальної хімії Жила Р.С. та інші викладачі хімічних кафедр.

    За результатами доповідей найкращими науковими роботами, а відповідно, і переможцями секції «Хімія» стали:

 

 

   І місце – студент IІ курсу агробіологічного факультету Чоботар В’ячеслав з доповіддю на тему «Оцінка ризику впливу наночасток срібла на біоту водних екосистем». Науковий керівник – ст. викладач к.б.н. Кравченко О.О.

 

 

   ІІ місце – студентка 4 курсу факультету захисту рослин, біотехнології та екології Жмихова Юлія з доповіддю на тему «Контроль вмісту As у продукції спиртового бродіння». Науковий керівник – доц. к.х.н. Галімова В.М.

 

  ІІ місце – студентка 1 курсу захисту рослин, біотехнології та екології Лагойко Анастасія з доповіддю на тему «Порівняння вмісту флавоноїдів в різних видах гречаної крупи». Науковий керівник – доц. к.х.н. Кротенко В.В.

 

   ІІІ місце – студент I курсу факультету механіко-технологічного факультету Ільченко Євген з доповіддю на тему «Паливний елемент в автомобільній галузі». Науковий керівник – ст. викладач к.х.н. Жила Р.С.

 

   ІІІ місце – студентка I курсу механіко-технологічного факультету Шимко Юлія з доповіддю на тему «Натрій глутамат як одна з причин харчової наркоманії». Науковий керівник – ст. викладач к.х.н. Кравченко О.О.

 

   ІІІ місце – студентка 4 курсу захисту рослин, біотехнології та екології Недолуга Луіза з доповіддю на тему «Електрохімічний контроль важких металів у оліє-жировій продукції». Науковий керівник – доц. к.х.н. Галімова В.М.

 

Переможці були нагороджені дипломами і подарунками.

 

Щиро вітаємо переможців!

 

Доцент кафедри загальної хімії

Надія Солод

Старший викл. Кафедри загальної хімії

Роман Жила

 


Переможці секції "Хімія"
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook