Михайло Сопилюк – лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Петра Ковальчука

20 березня 2018 року

     15 березня 2018 року у Заліщицькому аграрному коледжі ім. Є. Храпливого відбулося вручення Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Петра Ковальчука, заснованої Тернопільською обласною організацією НСЖУ та Українською літературно-мистецькою фундацією.

     У номінації «Письменницька та краєзнавча література» відзначено заступника директора з навчальної роботи Михайла Сопилюка. Це – визнання його вагомих особистих здобутків на ниві письменницької та краєзнавчо-журналістської творчості, активної громадської позиції у відстоюванні життєвих ідеалів гуманізму і людинолюбства та у зв’язку з ювілеєм.

     Гостями коледжу були поет, журналіст, громадський діяч Володимир Барна, письменник, голова спілки журналістів Тернопільської області Василь Тракало, письменник Петро Дараманчук, поет і журналіст Олег Вістовський, директор літературно-меморіального музею О.Кобилянської (м. Чернівці) Володимир Вознюк, директор Заліщицької районної бібліотечної системи Ольга Тракало, редактор Заліщицької районної газети «Колос» Оксана Дяків, літературознавець Ірина Ковальчук, Заліщицький міський голова Алла Квач і її заступник Михайло Бандрівчак.

     Екскурс творчістю Михайла Сопилюка «Глибокі дослідження – у вінок слави Наддністрянського краю» провела завідувач бібліотеки Надія Ємчук, яка наголосила: у творчому доробку історика-дослідника Михайла Сопилюка встановлено і описано багато фактів, досліджень, наукові розвідки, які поміщені в шести книгах, що стали вагомим набутком його творчої діяльності.

     За останні три десятиріччя ним опубліковано більше 250 публіцистичних статей, нарисів, літературних портретів, повідомлень на історико-краєзнавчу, освітньо-виховну, релігійно-духовну тематику в часописах «Колос», «Свобода», «Вільне життя», «Христова скеля». Вони присвячені як особистостям минулого (Осипу Маковею, Михайлу Грушевському, Мар’яну Долинському, Стефанії Безбородько, Петру Ковальчуку, отцям Якову та Єроніму Тимчукам, Євгену Храпливому), так і пам’ятним подіям та датам суспільно-політичного і духовного-мистецького розвитку краю. А ще – сотні виступів.

Володимир Глова,
директор коледжу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook