Декан Тарас Євсюков привітав громаду землевпорядників з професійним святом

19 березня 2018 року

    Урочистості з нагоди святкування Дня землевпорядника відбулися днями за участі Держгеокадастру, науковців, викладачі навчальних закладів, представників громадських організацій, приватних підприємців у галузії геодезії та землеустрою.

     Модератором заходу виступив директор департаменту землеустрою, використання та охорони земель Дежгеокадастру, випускник нашого Університету Олександр Краснолуцький, який наголосив на важливості професії та побажав усім успіхів і добра. З вітальними словом до учасників заходу звернувся радник Президії національної академії аграрних наук України, академік Леонід Новаковський (до речі Голова служби 1996-1999). Він зазначив, що лише сумлінна й наполеглива праця землевпорядників сприятиме раціональному використанню та охороні землі, підвищенню рівня життя людей та обмінявся своїми думками щодо перспектив подальшого розвитку земельних відносин в Україні. Наостанок побажав усім здоров’я, миру, сил та наснаги, благополуччя та нових звершень у справі збереження нашого безцінного багатства.

     Наступним перед землевпорядною спільнотою виступив ректор Білоцерківського національного аграрного університету, академік Анатолій Даниленко (голова Держкомзему 1999-2005 рр.). Він нагадав, що професійне свято – День землевпорядника відзначається в Україні після 1999 року, коли Указом Президента № 1556/99 була підтримана ініціатива Державного комітету України із земельних ресурсів. У своєму виступі він наголосив, що запорукою збереження і дбайливого використання земельних ресурсів є відповідальність, досвід, професійність та любов до рідної землі тих, хто пов’язав своє життя із професією землевпорядника.

    Потому зі словами вітання виступив в.о. голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Олександр Колотілін. Він наголосив, що професія землевпорядника дуже відповідальна, тому кожен працівник галузі земельних відносин повинен сумлінно служити улюбленій справі. Тож у цей святковий день побажав землевпорядникам міцного здоров’я, невичерпної енергії, добра, сили для досягнення поставлених цілей на благо України.

     Слова вітання від першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Максима Мартинюка передала перший заступник голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Людмила Шемелинець. Людмила Миколаївна наголосила на значимості професії землевпорядника в Україні, де земля – серед найголовніших багатств і найцінніших ресурсів та побажала успіхів у почесній справі, міцного здоров’я, добра і щастя.

     Потому перейшли до нагородження. За вагомий внесок в галузі земельних відносин, високий професіоналізм цінними подарунками були відзначені кадастрові реєстратори, працівники Держгеокадастру, не забули і про ветеранів-землевпорядників, котрі вже вийшли на заслужений відпочинок, серед них перший декан факультету землевпорядкування НУБіП України Олександр Панчук, його заступник Іван Гора, доцент кафедри земельного кадастру НУБіП України Олександр Канаш, старший викладач кафедри земельного кадастру Василь Максименко. Також відмітили нинішній науково-педагогічний персонал факультету землевпорядкування НУБіП України і його сумлінну роботу і вклад у підготовку кадрів та вручили вітальні листи і цінні подарунки – декану факультету Тарасу Євсюкову, заступнику декана факультету землевпорядкування Наталії Мединській, завідувачу ННВЦ «Охорона природних ресурсів та реформування земельних відносин» Людмилі Кольосі, доценту кафедри землевпорядного проектування Людмилі Гунько, доценту кафедри управління земельними ресурсами Руслану Тихенку, доценту кафедри геодезії та картографії Олексію Жуку.

 

 

     Продовжив святковий захід голова ВГО «Асоціація фахівців землеустрою України» Анатолій Полтавець. На його переконання, кожен землевпорядник повинен прагнути до того, аби слова «інженер-землевпорядник» завжди були синонімом компетентності, професіоналізму та високої відповідальності. Також він привітав всіх інженерів-землевпорядників та всіх хто пов’язав своє життя із землеустроєм, подякував за сумлінну працю і вірність професійному обов’язку та побажав міцного здоров’я, миру, добра і благополуччя, нових трудових досягнень.

     До привітань долучився і декан факультету землевпорядкування НУБіП України Тарас Євсюков. Він зазначив, що земля завжди була невід’ємною складовою українського життя, землі завжди приділялося багато уваги – і з боку держави, і кожного українця зокрема. Сьогодні перед землевпорядною службою стоять відповідальні завдання. Тому дуже важливо, щоб студенти під час навчання в університеті отримали належні знання, навички і уміння, які потім зможуть застосувати на виробництві. НПП факультету робить все для того, щоб випускники по закінченні навчання мали багаж знань та навиків, яких вимагає ринок праці. Викладачі і наукові працівники факультету відзначаються вмінням готувати висококваліфіковані землевпорядні кадри. Сьогодні випускники НУБіП займають високі посади – від центральних органів влади до землевпорядників місцевих рад – і завжди проявляють високі професійні знання, відповідальність і наполегливість у роботі. Також він зазначив, що неодноразово очільниками центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, ставали випускники саме факультету землевпорядкування НУБіП. Побажав усім присутнім міцного здоров’я й пошани, добра й благополуччя, успіхів у роботі.

     По завершенні офіційної частини учасників урочистостей чекала святкова програма.

 

Людмила Гунько,
доцент кафедри землевпорядного проектування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook