Магістрів з регіональної економіки незабаром почнуть готувати у НУБіП

12 березня 2018 року

     На базі економічного факультету під егідою програм Erasmus+ і TOPAS (учасником якої наш економфак став буквально днями) розпочав свою роботу дводенний науково-методичний семінар «Міжнародна магістерська програма з регіональної економіки», зініційований кафедрою глобальної економіки. Участь у ньому взяла також велика делегація Сумського НАУ і основний запрошений гість – професор Університету прикладних наук Вайштефан-Трісдорф (Німеччина) Отмар Зайберт.

    Як зазначив, відкриваючи семінар, проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, співпраця НУБіП і Університету прикладних наук Вайштефан-Трісдорф розпочалася майже двадцять років тому. Тоді делегація нашого вишу побувала у Німеччині і її члени познайомилися із знаним німецьким науковцем Отмаром Зайбертом. І от зараз саме він, озвучуючи тематику семінару, сказав: ми, німці, свого часу наробили в цьому плані чимало помилок, і хотілося б, щоб вам з нашою допомогою вдалося їх уникнути. Професор Зайберт говорив про регіональний менеджмент як нову сферу діяльності, регіональні ланцюжки створення вартості як інструмент розвитку сільської місцевості, а також детально спинився на магістерській програмі «Регіональний менеджмент», визначивши її тип та структуру, форму викладання і практичний зміст, компетенції, ринок праці і професійну сферу діяльності випускників.

     Це особливо важливо зараз, коли в Україні на місцях розпочався процес створення територіальних громад. Тож не дивно, що серед учасників були і теоретики, і практики цього процесу. Директор департаменту науково-освітнього забезпечення та розвитку підприємництва на селі Мінагрополітики Андрій Стефановський говорив про застосування кластерної моделі для створення об’єднаних територіальних громад (ОТГ) в Україні, керівник Бучанської ОТГ Наталія Унучко – про необхідні кадри для цих процесів, голова Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад Микола Фурсенко – про розвиток малого та середнього бізнесу на селі.

    Декан факультету економіки і менеджменту Сумського НАУ Наталія Строченко, де вже два роки готують фахівців з регіонального менеджменту, поділилася досвідом цієї роботи. Враховуючи те, що у межах спеціальності «Економіка» спеціалізації «Прикладна економіка» з нового навчального року у НУБіП відкривається міжнародна магістерська програма «Регіональна економіка», декан економічного факультету Анатолій Діброва презентував її навчальний план, а завідувач кафедри глобальної економіки Наталія Вдовенко спинилась на формуванні робочих підгруп з розробки та удосконалення навчальних програм дисципліни.

Валентин Обрамбальський 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook