Ректорат: продовжуємо навчальний процес, посилюємо наукову складову

5 березня 2018 року

     5 березня 2018 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. Перше, з чого почали – ситуація з опаленням і енергоресурсами. Відповідно до прийнятих рішень навчання з використанням інформаційно-комунікаційних технологій продовжується по 7 березня включно. Так само працюють й інші провідні виші столиці. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша разом з навчальним відділом контролюють хід навчального процесу.

     На 28 березня заплановано засідання вченої ради, на якій заплановано розглянути доповідь начальника відділу інноваційної діяльності і співпраці з навчально-дослідними господарствами Василя Туринського щодо організації студентських практик і виробничої діяльності цих відокремлених підрозділів, звіт декана агробіологічного факультету Віктора Забалуєва про виконання програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020» та Закону України про вищу освіту, а також аналітичну інформацію начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка про публікаційну активність науково-педагогічних працівників.

     За пропозицією студентського активу, яку озвучив директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Віталій Коваленко, зустріч ректора зі старостами академічних груп відбудеться 20 березня 2018 року в актовій залі о 15 годині.

     Минулого тижня пройшов ректорський зріз знань для студентів четвертого курсу на факультетах гуманітарно-педагогічному та юридичному. Після 12 березня тестування продовжиться. В цілому, зазначає начальник навчального відділу Оксана Зазимко, студенти показують добрий рівень знань. Ретельний аналіз буде представлений вченій раді після завершення.

     На разі триває верифікація і опитування роботодавців та академічної спільноти щодо нашого університету центральним офісом рейтингу QS. Координує цю роботу проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук. Також він повідомив, що триває відбір слухачів курсів з харчової безпеки, які спільно організовують НУБіП та Університет штату Пенсильванія, США.

     Окрім реалізації програми енергозбереження ми не зупиняємо ремонтні роботи в гуртожитках і корпусах, зазначив проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. Епіцентром стали другий поверх гуртожитку №1 та аудиторія 40 навчального корпусу №4.

     Серію семінарів з підготовки та оформлення наукових проектів для конкурсу 2019 року проведуть фахівці науково-дослідної частини, повідомив перший проректор Ігор Ібатуллін. Також у фокусі наукових організаторів університету – підвищення публікаційної активності в міжнародних цитованих виданнях, аби за новими вимогами продовжити діяльність спеціалізованих вчених рад та наукових видань університету.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Вадиму Ткачуку – контролювати навчальний процес студентів-іноземців, узгодити перелік доповідачів на міжнародну науково-практичну конференцію, присвячену 120-річчю НУБіП. Сергію Кваші, Оксані Зазимко – проаналізувати правила прийому до магістратури та розробити пропозиції щодо формули визначення обсягів державного замовлення, активізувати залучення випускників шкіл до участі в олімпіаді для вступників, підготувати програму Дня відкритих дверей. Ігорю Ібатулліну – відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України вивчити питання землевідведення для будівництва житлового будинку та гуртожитку.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook