Підтримка молодих вчених, удосконалення стипендіального рейтингу студентів та поліпшення матеріально-технічної бази - у центрі уваги вченої ради

28 лютого 2018 року

     28 лютого відбулося засідання вченої ради університету. Традиційно на ньому ректор університету Станіслав Ніколаєнко представив короткий звіт про те, чим жив виш упродовж останнього місяця. Усі заходи, як зазначив Станіслав Миколайович, спрямовані на втілення стратегії розвитку університету. Однак завдання щодо повноцінного функціонування підготовчого відділення, на жаль, вирішене частково, оскільки більшість факультетів не забезпечили набір слухачів у співвідношенні: на кожну спеціальність по одній групі. Тому це питання не знімається з порядку денного. І кожен викладач має залучити хоча б одного випускника школи на підготовчі курси.

     Станіслав Ніколаєнко також повідомив про те, що університет прийматиме учасників другого етапу всеукраїнських студентських олімпіад з ряду дисциплін і спеціальностей. І це, а також участь і підготовка переможців олімпіад є ще й важливою, оскільки такий показник входить до переліку вимог надання статусу національного університету.

     Буквально напередодні, продовжив ректор, в університеті стартував потужний захід для студентської молоді – Школа лідерства, до якої відібрано 84 учасники. Передувало цьому навчання студактиву університету.
     Наукова бібліотека продовжує вивчати реальну потребу у навчальній літературі, яка буде видана коштом університету.

     Станіслав Ніколаєнко також відзначив цикл виховних заходів, які відбувалися впродовж місяця. Щодо наукової роботи, то тут маємо вже і патенти, і захищені дисертації. 15 викладачів і 82 студенти перебували за кордоном на різних видах навчань і стажувань.

     Окрім того, ректор представив фінальні святкові заходи, які відбудуться в рамках святкування 120-ї річниці університету. Програма святкового дійства буде розміщена на офіційному сайті НУБіП.

     Вчена рада заслухала наукову доповідь професора Бориса Якубенка про історію розвитку ботаніки в нашому університеті, яка пов’язана із заснуванням відповідної кафедри, на якій працювали і робили світові відкриття знані професори Є. П. Вотчал, С. Г. Навашин, П. О. Оксіюк, М. Д. Рижутін, Є. М. Кондратюк та ін.

     Господарські питання, а також поліпшення матеріально-технічної бази завжди знаходяться у полі зору керівництва університету. Тож проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко представив звіт про виконану роботу за 2017 рік. І, з огляду на сказане ним, попри матеріальну скруту упродовж звітного періоду тільки по навчальних корпусах і гуртожитках виконано ремонтних робіт на суму більше 11 мільйонів гривень. Найнеобхідніші заходи здійснювалися практично на усіх об’єктах, причому у більшості це – капітальні ремонти, зокрема, електромережі, вентиляційних систем, фасадів, покрівель тощо, а також утеплення, реконструкції індивідуальних теплових пунктів. Окрім того, серед вагомих заходів – реконструкція ботанічного саду, ремонт оздоровчого центру та студентських кімнат, зокрема в гуртожитку №11. Звичайно, ще багато завдань належить виконати, про що і зауважували члени вченої ради Ярослав Михайлович, Олег Мельник, Валерій Ушкалов, Петро Лакида, Анатолій Бикін. Всі вони відображені у плані ремонтних робіт на поточний рік. Принагідно Валерій Іщенко проінформував про заходи із енергозаощадження. Так у фізичних вимірах по усіх показниках вдалося суттєво зекономити. Однак ураховуючи тенденцію до зростання тарифів на комунальні послуги, маємо заощаджувати ще більше. 

     Вчена рада затвердила ряд положень про освітні програми, академічну доброчесність та навчально-методичну раду НУБіП, а також підтримала рекомендації навчально-методичної ради і рекомендувала до друку навчальну літературу, що її представив проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Таку ж рекомендацію отримали наукові видання університету. За поданням Студентської організації вчена рада затвердила зміни до Положення про рейтингове оцінювання студентів, значно розширивши перелік активностей, за які нараховуватимуться бали. Остаточний текст документу також буде опублікований на офіційному сайті НУБіП.

     Затверджено і фінансовий звіт за минулий рік та фінансовий план на 2018 рік, які детально проаналізував проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук, та Положення про рейтингову систему оцінки діяльності науково-педагогічних працівників, основні зміни до якого прокоментував перший проректор Ігор Ібатуллін. Зазначений документ буде оприлюднений на офіційному сайті.

 

     За результатами таємного голосування рекомендовано наукові роботи на здобуття щорічної премії Президента України для молодих вчених, затверджено остаточні звіти іменних стипендіатів Кабінету Міністрів України та рекомендовано кандидатури молодих учених на здобуття зазначеної стипендії, а також затверджено теми докторських дисертацій.

Ольга Наконечна

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook