Підготовка до святкування 120-річчя Університету, атестація працівників і оформлення майнових прав – ключові теми наради керівників ВП НУБіП України

28 лютого 2018 року

     28 лютого відбулася традиційна зустріч керівництва Університету із директорами відокремлених підрозділів.

     Відкриваючі нараду, ректор Університету Станіслав Миколайович Ніколаєнко окреслив найголовніші заходи та виклики 2018 року. Серед інших ректор зупинився на проблемах, пов’язаних із впровадженням окремих положень Закону України «Про вищу освіту», зокрема в частині невизначеності в питаннях підготовки «молодших спеціалістів» та «молодших бакалаврів» у коледжах, запропонував кілька варіантів можливих змін законодавства. Актуальність цієї розмови збільшується ще й тому, що вона відбувається напередодні виступу ректора університету на засіданні Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України з обговорення зазначених питань.

     Перший проректор Ігор Ілліч Ібатуллін у своєму виступі зупинився на важливості питань виконання постанови Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 року № 1127 щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно. Керівники відокремлених підрозділів доповіли про стан роботи у цьому напрямку та наявні проблеми. Директор Ніжинського агротехнічного інституту Василь Степанович Лукач розповів присутнім про власний досвід щодо організації виконання вищезазначеної постанови.

     Основні шляхи фінансування коледжів - відокремлених підрозділів Університету в І півріччі 2018 року стали темою виступу проректора з навчально-наукової роботи, міжнародної дільності та розвитку В. А. Ткачука. Вадим Анатолійович окреслив основні підходи до вирішення питань фінансування коледжів у зв'язку із змінами у бюджетному кодексі. З питаннями додержання фінансової дисципліни відокремленими підрозділами виступила головний бухгалтер Тетяна Павлівна Кондрицька, яка подякувала директорам за плідну співпрацю в цьому напрямку.

     Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Миколайович Кваша зупинився на питаннях участі делегацій ВП НУБіП України у святкуванні 120-річчя Університету та інших заходах у ІІ семестрі. Зокрема, ознайомив присутніх із детальним порядком проведення цього свята 23-25 травня, акцентував увагу на ряді заходів, у яких дійовими особами мають стати делегації відокремлених підрозділів. Також Сергій Миколайович довів присутнім графік проведення атестації педагогічних працівників у квітні 2018 року, підкреслив важливість серйозної підготовки до цього, нагадав про необхідність проходження претендентами на встановлення вищої категорії стажування на виробництві.

     Також на нараді було обговорено ряд поточних питань діяльності відокремлених структурних підрозділів НУБіП України.

Олег Єресько,
начальник відділу регіонального розвитку,
дистанційної освіти та заочного навчання

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook