Лютий в УЛЯБП АПК: навчання та експертна робота

27 лютого 2018 року

     Окремим аспектом роботи Української лабораторії якості та безпеки продукції АПК є підвищення кваліфікації фахівців агропромислового комплексу за різними напрямками. У співпраці з ННІ післядипломної освіти роблено відповідні програми.

     І от на початку лютого фахівців державних лабораторій ветеринарної медицини (а саме завідувачів вірусологічних відділів, головних, провідних фахівців та лікарів ветеринарної медицини-вірусологів) зустрічав директор УЛЯБП АПК Валерій Ушкалов, який провів для них заняття «Сучасні вимоги до лабораторних досліджень у сфері харчової, біологічної та екологічної безпеки». Після чого слухачі ознайомилися з особливостями роботи лабораторії.

     А вже наприкінці лютого на базі лабораторії проходили підвищення кваліфікації спеціалісти Державного центру сертифікації і експертизи сільськогосподарської продукції з 24 областей України (всього 68 чоловік). Лекційні та лабораторні заняття пройшли за трьома напрямками «Насінництво», «ГМО-організми» та «Робота акредитованої лабораторії». Зокрема, кандидат ветеринарних наук Л.М. Іщенко проводила лекційні та практичні заняття «Генетично модифіковані рослини ризики, методи визначення, законодавство», кандидат біологічних наук Н.М. Волощук «Насіння сільськогосподарських культур. Методи визначення якості» та «Визначення зараженості насіння збудниками хвороб», а Т.П. Колесникова «Акредитація лабораторій. Загальні вимоги до компетентності випробувань лабораторій відповідно до ДСТУ ISO/IEC 17025. Основні невідповідності, що реєструються».
     23 лютого в УЛЯБП АПК навчалися слухачі потоку «Керівники і спеціалісти Держпродспоживслужби».

     А 21 лютого на базі лабораторії відбулось перше в цьому році засідання експертної комісії з оцінки результатів випробувань пестицидів та агрохімікатів. Його відкрив Валерій Ушкалов. Після обговорення основних завдань лабораторії за даним напрямком роботи на 2018 рік відповідно до національної стратегії в сфері екологічної експертизи, приступили до експертної оцінки результатів еколого-токсикологічних досліджень пестицидів.

     Кандидат біологічних наук І.М. Незбрицька представила результати еколого-токсикологічних випробувань гербіцидів щодо впливу на мікроводорості, а кандидат ветеринарних наук Л.М. Виговська доповіла про результати еколого-токсикологічних випробувань гербіцидів щодо впливу на мікроорганізми ґрунту.

Валерій Ушкалов,
директор УЛЯБП АПК НУБіП України

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook