Перші кроки у країну фінансової грамотності для старшокласників

27 лютого 2018 року

    Сучасний світ неможливо уявити без фінансів. Вони забезпечують функціонування усіх сфер людського суспільства. Використання фінансової інформації, застосування фінансових знань є необхідним елементом будь-якого напряму діяльності людини. Фінансова грамотність допомагає зрозуміти ключові фінансові поняття і як використовувати цю інформацію для прийняття рішень про витрати і заощадження, вибір відповідних фінансових інструментів, планування бюджету, нагромадження коштів на майбутні цілі тощо. Фінансово грамотні люди більшою мірою захищені від фінансових ризиків і непередбачуваних ситуацій. Вони відповідальніше ставляться до управління особистими фінансами, здатні підвищувати добробут за рахунок розподілу наявних грошових ресурсів і планування майбутніх витрат. Зважаючи на це, ми з колегою – доцентом кафедри фіскальної політики і страхування Оленою Лемішко побували з лекцією «Перші кроки у країну фінансової грамотності» у СЗОШ № 105 Києва.

     Ми запропоновали старшокласникам цікаві факти з життя відомих фінансистів, розповіли про професію фінансиста, супроводжуючи все це яскравою презентацією. Та розповіли про переваги навчання у НУБіП, зокрема за спеціальністю «Фінанси, банківська справа і страхування», спинившись на особливостях навчання на контрактній основі, отримання податкової знижки тощо. А потім запросили учнів та їхніх батьків до університету на День відкритих дверей та урочистості з нагоди 120-річчя.
     Важливо, що отримані знання з фінансової грамотності, учні зможуть реалізувати в реальному житті – отримувати прибуток, заощаджувати, формувати підприємницькі навички, усвідомити власну участь у плануванні й розподілі сімейного бюджету, виявляти ініціативу в забезпеченні добробуту родини й країни в цілому.

     Керівництво школи висловило подяку за цікаву лекцію та підтримало ініціативу викладачів кафедри фіскальної політики і страхування щодо подальших зустрічей.

Ольга Файчук,
старший викладач кафедри
фіскальної політики і страхування

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook