Експерти факультету харчових технологій про користь натурального гранатового соку і його фальсифікат на телеканалі «КИЇВ»

17 лютого 2018 року
НУБіП України, навчальна лабораторія кафедри м’яса, риби та морепродуктів

Телеканал «Київ» часто звертається до фахівців нашого університету за консультаціями та експертними висновками, зокрема факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Це стосується не тільки продуктів харчування, зокрема м’ясних та рибних делікатесів, а і молочних продуктів, твердих сирів, паштетів тощо. 

Ці поради частіше за все стосуються якості готових виробів, термінів їх споживання, умов зберігання. Такі передачі дозволяють донести до самих незахищених верств населення правдиву інформацію, яка стосується якості продуктів харчування та можливості їх фальсифікації чи недоброякісної конкуренції. Тож цього разу була проведена органолептична та фізико-хімічна оцінка декількох зразків гранатового соку, як натурального, так і нектару.

 

Експертом, цього разу, виступила доцент кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Марія Жеплінська, яка поділилася знаннями щодо підходу до правильного вибору соку при купівлі в торгівельній мережі, провела лабораторні дослідження, які показали натуральність соку чи навпаки його фальсифікат, розповіла, як можна встановити пересічному покупцеві чи це справжній гранатовий сік, чи сік, виготовлений з іншої сировини.

Тож невдовзі цікаві моменти зйомки можна буде спостерігати в передачі «Якісне життя» кожної середи о 20.30 на ТРК «КИЇВ». Гарного всім перегляду та смачного споживання якісного і корисного гранатового соку!

 

Марія Жеплінська

доцент кафедри процесів і

обладнання переробки продукції АПК

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook