СТУДЕНТИ МЕХАНІКО-ТЕХНОЛОГІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ В ЗАХВАТІ ВІД НАВЧАННЯ В АКДЕНІЗ (ТУРЕЧЧИНА)

13 лютого 2018 року
Туреччина

           Студенти 3 курсу механіко-технологічного факультету спеціальності «Процеси, машини, обладнання АПК» Віктор Теслюк, Пундик Микита та Грицюк Вадим нещодавно повернулися з навчання  з університету Акденіз (Турція, м.Анталія). Ось що розповіли наші студенти.

Акденіз Університет, або Середземноморський університет, є найпрестижнішим ВНЗ турецького Середземномор'я. Це не тільки навчальний заклад, тут вже 30 років проводяться наукові дослідження. Госпіталь при університеті вважається найкращим на узбережжі. Студенти отримують знання у різних галузях ­– медицина, сільське господарство, економіка і менеджмент, філологія, стоматологія, інженерія, бізнес, трансплантологія, юриспруденція, образотворче мистецтво та ін. Середземноморський університет в Анталії вважається одним із класичних навчальних закладів Туреччини, який активно співпрацює з різними навчальними закладами інших країн. Університет Акденіз є сучасним, динамічним освітнім центром Туреччини.

На сьогоднішній день Акденіз один із найбільших в країні. У ньому навчається близько 32 000 студентів. Крім освітніх програм стандартного навчання, що дають ступінь бакалавра, в ньому можна навчатися в магістратурі та аспірантурі за різними напрямками (після закінчення навчання отримують ступінь доктора).

 

 Університет веде активну програму з обміну студентами. НУБіП України також відправляє своїх студентів на стажування і навчання сюди. Навчання проводиться повністю англійською мовою, тривалість навчання 5 місяців. Навчальний заклад включає в себе: 20 факультетів, 7 інститутів, 4 коледжі, 4 магістратури, консерваторію і 8 професійних училищ.

 

 

Нашим студентам дуже до вподоби припала система навчання в університеті. За семестр студенти глибоко вивчають 5 предметів, в кінці семестру складають тільки іспити, заліки взагалі не передбачені. У зв’язку з цим студенти мають можливість зосередити свою увагу на дисциплінах зі  спеціальності і не розпорошуватися ще на низку предметів, які не стосуються майбутнього фаху, як це є на багатьох факультетах нашого університету. Також вразило наших студентів ставлення викладачів, які завжди готові прийти на допомогу, приділяють величезну увагу індивідуальній роботі, проявляють надзвичайну повагу до особистості студента. Лекційні заняття проходять обов’язково з презентаційними відеоматеріалами. Практичні заняття – виключно у спеціалізованих лабораторіях. Дуже цікавими є форми та методи проведення навчальних занять, які передбачають виконання творчих завдань суто зі спеціальності: створення веб-сайтів, комп’ютерних ігор, парк-тропіків та ін.

 

 

Акденіз є почесним членом Асоціації Європейських Університетів. Бере найактивнішу участь в міжнародних програмах і проектах, наприклад, Леонардо і Erasmus (з 2003 року). Програма «Еразмус» поєднує в собі програми в галузі освіти, навчання і спорту. У цій програма беруть участь понад 4000 навчальних закладів із 34 країн світу.

 

Університет є одним з авторитетних навчальних закладів Туреччини. На сьогоднішній день університет працює з величезною віддачею, бере участь в різних міжнародних проектах, програмах і грантах, веде широку науково-дослідницьку діяльність, співпрацює з низкою вищих навчальних закладів Туреччини і Європи. Випускники користуються авторитетом і попитом на ринку праці Туреччини, і кількість бажаючих навчатися (в тому числі іноземних студентів) зростає з року в рік.

  

 

Крім того, наші студенти мали можливість в Анталії поєднувати навчання з відпочинком: відвідування музеїв, парків, мечетей, пляжів. Екскурсія до Істамбулу, колишньої столиці Турції, вразила наших студентів величною архітектурою минулих часів та сьогодення.

   

   

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook