Популяризуємо «Професійну освіту» серед випускників і коледжів, і шкіл

11 лютого 2018, 20:00

     Питання профорієнтаційної роботи є настільки актуальними і важливими, що постійно зосереджують на собі увагу всього колективу кафедри педагогіки. Тому кафедра залучає до популяризації випускових спеціальностей серед учнівської молоді та старшокурсників коледжів ще й самих студентів, аспірантів та випускників кафедри.
     Так, третьокурсник Валентин Савченко провів профорієнтаційну роботу в середній загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №1-гімназії смт Тростянець. А студентка заочної форми Вікторія Калічак – в навчальному закладі «Європейський колегіум».

 

     Аспірант Юрій Максименко зустрівся з учнями 11-го та 10-го класів Великоолександрівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, що на Київщині. Під час чергової зустрічі зі старшокласниками він ознайомив майбутніх абітурієнтів з перспективами навчання в НУБіП, можливостями здобуття ними вищої освіти та навчання в аспірантурі НУБіП. Найчастішими запитаннями від учнів були ті, що стосуються переліку предметів ЗНО, прохідного балу, вартості навчання, можливостей працевлаштування педагога професійного навчання.

     Не залишаються поза увагою і відокремлені підрозділи університету. Тож студент спеціальності 015 «Професійна освіта», викладач ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» Володимир Ковальчук провів профорієнтаційну зустріч зі студентами четвертого курсу коледжу, на якій поділився досвідом і перевагами продовження навчання на спеціальності «Професійна освіта».

     Наступною адресою профорієнтаційної роботи стала ЗОШ І-ІІІ ступенів №9 м. Василькова (школа є пунктом проведення державної підсумкової атестації з української мови та зовнішнього незалежного оцінювання), де відбулась зустріч завідувача кафедри педагогіки Руслана Сопівника із заступником директора з навчально-виховної роботи Лесею Шевчук. Колеги згаданої школи організували зустріч із двома випускними класами загальною чисельністю 47 осіб. Увагу одинадцятикласників зосереджено на перевагах навчання на випускових спеціальностях гуманітарно-педагогічного факультету та, зокрема, кафедри педагогіки («Професійна освіта»). Учням запропоновано рекламну листівку та «свіжий» номер газети «Університетський кур’єр».

     За результатами проведеного анкетування 32 учнів зацікавились запропонованою інформацією. Крім роздаткового, рекламного та профорієнтаційного матеріалу, який адміністрація школи розмістить на дошках оголошення, дирекція школи погодилася організувати перегляд відеороликів про спеціальності гуманітарно-педагогічного факультету та кафедри педагогіки на різних методичних зібраннях учителів та класних керівників щколи.

    Також завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник та доцент Ольга Наконечна з профорієнтаційною метою відвідали Київський коледж будівництва архітектури і дизайну. У ході зустрічі з директором Валерієм Булгаковим досягнуто домовленості щодо продовження навчання випускниками коледжу на спеціальностях кафедри педагогіки та у цілому на різних спеціальностях гуманітарно-педагогічного факультету.

 

     Сподіваємось, співпраця з нашими партнерами виявиться плідною і взаємовигідною. А випускники зазначених навчальних закладів – нашими студентами.

Олександр Кучай,
доцент кафедри педагогіки

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook