Педагогічний і студентський колектив Ірпінського економічного коледжу – учасники зустрічі-презентації книги про кіборгів-захисників Донецького аеропорту

3 лютого 2018 року

 …Ця війна змінила багатьох,
Ця війна змінила Україну!

     Педагогічний і студентський колектив Відокремленого підрозділу НУБіП України «Ірпінський економічний коледж», віддаючи належну шану громадянському подвигу всіх захисників Вітчизни, а особливо – вшануванню патріотизму і мужності людей, які відважно виступили на захист демократичних цінностей, відстоюють національні інтереси та суверенітет нашої держави на сході України у наш час та з нагоди Дня пам'яті захисників Донецького аеропорту, стали учасниками зустрічі-презентації сучасної української Героїки у графіці «Кіборги. Комікси», яка відбулася в актовій залі коледжу 30 січня 2018 року під гаслом «Вони вистояли, не вистояв бетон».
     Метою заходу було формування у студентської молоді нового образу українського Захисника, ознайомлення студентів і педагогів коледжу з історією захисту легендарного Донецького аеропорту та прилеглих до нього територій, героїчна оборона яких стала символом незламності і мужності українських військових і тривала 242 дні.

     До участі у заході були запрошені учасники захисту Донецького летовища, чиї реальні спогади лягли в основу коміксів – абсолютно нового на українському книжковому ринку формату викладення документальних подій сучасної української Героїки у графіці: Басенко Олександр – «Кіборг» (з позивним «Високий»), Боровик Руслан – учасник подій в Донецькому аеропорту, а також Федечко Наталія – журналіст, представник Громадської організації «Вірні традиціям», яка започаткувала даний проект, Грабовенко Людмила Іванівна – заступник генерального директора видавничого дому, заступник головного редактора, член Національної спілки журналістів України, Кириченко Зоя Полікарпівна – засновниця музею коледжу «Українська світлиця», Зборовський Анатолій Іванович – директор Ірпінського міського музею, представники Ірпінської Ради воїнів АТО та мас-медіа.

     Презентацію новітнього видання коміксів провела Наталія Федечко.

     Воїни у своїх промовах розповіли деякі епізоди зі свого перебування у вирі подій ДАПу та свого життя, поділилися думками й поглядами на ситуацію в країні, представили частину фотовиставки, автором світлин якої є Руслан Боровик та відео виходу з ДАПу після виконання бойового завдання військового підрозділу, у якому служив Олександр Басенко з позивним «Високий».

     Гості та директор коледжу Михайлов Сергій побажали студентам завжди поважати свою країну й докладати усіх зусиль до захисту і побудови міцної держави, в тому числі гідним навчанням та поведінкою.

     На пам'ять про зустріч відбулося фотографування з її учасниками, а студенти коледжу, чиї батьки є воїнами АТО, як подарунки отримали книги «Кіборги. Комікси» з підписами Олександра Басенка і Руслана Боровика.

 

Роки минуть, війни вже не забути
Ні тим, хто є, ні тим, кому ще бути…

Валентина Вдович,
заступник директора з виховної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook