Досвід Білоруської сільськогосподарської академії – викладачам кафедри аквакультури

27 грудня 2017 року

     Підвищення кваліфікації науково-педагогічних працівників – запорука якісної підготовки молодих фахівців кафедри аквакультури, яка має потужний педагогічний потенціал. Співробітники кафедри підтримують творчі зв’язки з багатьма науковими та навчальними закладами України та зарубіжжя.
     Разом із тим викладачі кафедри перебувають у пошуку новітніх методів теоретичної та практичної підготовки студентів.

     Доцент кафедри аквакультури Алевтина Базаєва пройшла стажування на рибоводному індустріальному комплексі кафедри іхтіології і рибництва факультету біотехнології і аквакультури Білоруської сільськогосподарської академії (м. Горки, Республіка Білорусь). Основне направлення роботи комплексу – виробництво рибопосадкового матеріалу райдужної форелі у кількості 3 млн. єкз./рік. У склад комплексу входить чотири модулі з незалежними системами забезпечення життєдіяльності риби: модуль інкубації ікри, модуль підрощування личинок до маси 5 грам, два модулі вирощування молоді до 50 грам.

     У межах стажування А. Базаєва брала участь у технологічних процесах підрощування личинок та вирощування рибопосадкового матеріалу форелі (годівля, відбір відходу личинок, контроль вмісту кисню та температурного режиму, сортування та ін.), а також стала учасником VI міжнародної наукової конференції студентів, магістрів, аспірантів і молодих вчених: мережі центрів аквакультури в Східній Европі (НАСІ), що проходила на базі Білоруської держаної сільськогосподарської академії.

  

     На конференції були присутні представники країн членів Європейського союзу (Литва, Латвія, Єстонія, Чехія), Великої Британії, України, Росії, Білорусії. Піднімалися питання екології в рибній галуззі, збереження цінних видів риб та розробки сучасних технологій їх відтворення.
     Для членів конференції була організована екскурсія до товарного форелевого господарства «Лохва» (Биховський район, Могилевська обл.).

     Учасники конференції ознайомилися зі структурою господарства та сучасними технологічними процесами вирощування товарної форелі.
     Знання та навички, отримані під час проходження стажування в рибоводному індустріальному комплексі кафедри іхтіології і рибництва факультету біотехнології і аквакультури Білоруської сільськогосподарської академії, доповнять теоретичний матеріал щодо сучасних технологічних прийомів вирощування цінних видів риб в умовах індустріального рибництва при викладанні фахових дисциплін студентам за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура».

Н. Вовк,
завідувач кафедри аквакультури

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook