Студенти першого курсу спеціальності Соціальна робота прийняли участь в проекті «Добро починається з тебе»

20 грудня 2017, 11:00
м. Київ

 Милосердя... не буває надмірним

Ф. Бекон

    Умовою виживання людства у ХХІ столітті є подальша гуманізація суспільних відносин, виховання милосердного ставлення до людини.

     Особлива роль у вихованні гуманного відношення до людини належить нам, педагогам, бо від рівня духовності, культури, моральності, ціннісної свідомості, педагогічної майстерності залежить майбутнє нашої держави.

   Саме тому, пріоритетним завданням гуманітарно-педагогічного факультету є не тільки підготовка висококваліфікованих фахівців, але і відповідальних, патріотичних і високоморальних громадян України, здатних до побудови гармонійних міжособистісних відносин на основі дотримання законів Істини, Добра, Милосердя…

 

      Гуманітарно-педагогічний факультет не перший рік проводить благодійні акції, метою яких є підтримка дітей з дитячих будинків, дитячих відділень лікарень… Цього року за активної підтримки ректора Станіслава Ніколаєнка та декана факультету Василя Шинкарука студенти та викладачі гуманітарно-педагогічного факультету відвідали дитяче відділення Київського міського клінічного онкологічного центру. 

         Студенти першого курсу спеціальності Соціальна робота в перше отримали безцінний досвіт своєї майбутньої професійної діяльності, долучівшись до благодійної акції "Твори добро".

Хто хоче приносити користь,
той навіть зі зв'язаними руками
може зробити багато добра.
Федір Михайлович Достоєвський

Добре слово — двері в душу!

Один мудрий цар, помираючи, покликав своїх дітей і запитав:

«Що кожний із вас думає про світ?». «Нічого гарного в ньому немає, — відповіли царевичі, — в ньому зло, жорстокість, образи, несправедливість, обман…». «Гірко мені від отих слів, діти мої. Бо як можна жити і правити світом, якщо ваш розум отруєний думками про помсту за образи, а ваше серце несе тягар смутку. Благословляючи вас на царство, я хочу, щоб ви пам’ятали — що ви принесете у цей світ, таким він і буде. Хай один із вас принесе в нього ЩАСТЯ, другий — ДОБРО, третій — МУДРІСТЬ, четвертий — СПРАВЕДЛИВІСТЬ. І знайте, що щастя — це не гроші, не влада, не володіння чимось, це — стан душі, і шукати його треба усередині себе. ДОБРО — це вміння нести у світ свої прагнення і не нав’язувати нікому того, чого бажаєш сам. МУДРІСТЬ — це не вказувати комусь, яким треба бути, а здатність змінюватись самому. СПРАВЕДЛИВІСТЬ — це вміння не оцінювати інших за своїми мірками».

     І пішли його діти нести у світ мудрість, справедливість, щастя та добро, але усі вони пішли поодинці, в різні боки, і тому скрізь чогось не вистачало.

Розповів цю історію, помираючи, цар Давид своєму синові Соломону і запитав у нього: «То як же ти будеш правити світом?». І відповів Соломон: «Я все зрозумів, світ не повинен бути розділеним. Я правитиму так, щоб у ньому було все разом: і мудрість, і справедливість, і добро, і щастя».

Отже Соломон знайшов свою істину…

 

Милосердя —
це прагнення всім серцем допогти іншим,
підтримати матеріально й духовно,
грошима й доброю порадою,
підтримати в радості та втішити у біді.
Краще за все втайні,
без зайвого галасу,
не сповіщаючи інших,
що ти ткий добрий і хороший.
(Соломон)
 

    Студенти 1 курсу спеціальності «Соціальна робота» разом з куратором Геннадієм Ржевським, завідувачем кафедри соціальної педагогіки та інформаційних технологій в освіті Лесею Вікторовою, асистентом Кариною Арзуманян та лідерами студентського самоврядування факультету Валентином Савченком та Юлією Закатей підготували привітання та виставу для дітей, подарували їм канцтовари, розвиваючі ігри, книжки, розмальовки, іграшки. Хвилини спілкування зі студентами та їх наставниками стали для маленьких мешканців лікарні шпариною у світ казки, новорічної феєрії, національних традицій, а для майбутніх фахівців – першим практичним досвідом роботи з цільовою аудиторією.

Справжнє милосердя – 
це бажання приносити користь іншим людям,
не думаючи про винагороду. 
Х. Келлер
 

Дякуємо всім, хто підтримав благодійну акцію, сподіваємось,

що добрі починання матимуть продовження!..

Інна Савицька, Ярослав Рудик,
заступники декана 
гуманітарно-педагогічного факультету
і команда наукового гуртка "Соціальний практик"
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook