Члени гуртка "Дорадник" знайомляться з інформаційно-аналітичною системою електронного дорадництва е-Екстеншн в Україні, що створюється на базі НУБіП України (12.12.2017 р)

12 грудня 2017, 22:37
НУБіП України

    12 грудня 2017 року відбулося засідання гуртка на тему: «Ознайомлення з інформаційно-аналітичною системою електронного дорадництва е-Екстеншн в Україні, що створюється на базі НУБіП України».

  Cистема електронного дорадництва  e-Дорада  яка забезпечує надання об'єктивної, науково-технічної та навчальної інформації для сільгоспвиробників і населення. Е-Дорада – це інтерактивне середовище, в якому контент-провайдери університетів і різних установ можуть зібрати і створити нові освітні та інформаційні ресурси з широкого кола напрямів, що будуть  доступні студентам, дослідникам, сільгоспвиробникам і населенню в будь-який час з будь-якого пристрою з підключенням до Інтернет. Така електронна система допомагає вирішувати реальні проблеми в режимі реального часу.

    Реалізація системи е-Дорада в Україні відбувається в структурі НУБіП України, де розроблена його електронна площадка, що включає: веб-портал edorada.org – для координації та підтримки мережі знань, координаторів напрямів, мережі дорадників, проведення консультування; систему інтерактивного консультування; систему дистанційного навчання; Call-центр та систему проведення вебінарів; мережі знань (бази даних, бази знань та агроВікі) по галузях господарювання (рослинництво, тваринництво, тощо) та напрямах знань (земельні питання та земельне право, екологія та правові питання, тощо); систему мультимедійних даних (відео, фото, презентації, анімація); Інтернет – TV; підготовку та видавництво друкованих матеріалів.
 
 
  Об’єднання фахівців за видами діяльності або спільноти практиків являються основною структурною  одиницею системи електронного дорадництва. Спільнота практиків (СП) визначається як віртуальна предметна мережа контент-провайдерів, що включає сертифікованих експертів-дорадників  із науково-педагогічних працівників, галузевих експертів, представників державних установ  та не державних організацій які володіють знаннями і уміннями в предметній області і готові працювати разом протягом тривалого часу для подальшого розвитку та обміну знаннями в формі освітніх продуктів і програм.
 
   Ресурси, акумульовані об’єднаннями фахівців: інформаційні бюлетені, «Часті Питання», сервіс «Запитати Експерта», тематичні публікації, вебінари і навчальні модулі – все створене фахівцями системи дорадництва та суміжних галузей, допомагатиме користувачам швидко знаходити потрібну їм інформацію за необхідності. Об’єднання фахівців співпрацюють із своїми клієнтами за інтересами.
 
 

Ірина Кудінова,

керівник гуртка "Дорадник"

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook