З’їзд науковців у галузі дослідження грунтів, атмосфери, гідросфери та космосу у США

20 грудня 2017 року

ДОЦЕНТ НУБІП УКРАНИ БІЛЄРА НАТАЛІЯ ВЗЯЛА УЧАСТЬ У З’ЇЗДІ НАУКОВЦІВ У ГАЛУЗІ ДОСЛІДЖЕНЬ ГРУНТІВ, АТМОСФЕРИ, ГІДРОСФЕРИ ТА КОСМОСУ У США


Доцент кафедри радіобіології та радіоекології Наталія Білєра взяла участь у щорічному з’їзді Американського Товариства Геофізичних Наук, що відбувся з 11 по 15 грудня в Новому Орлеані, США. Американське Товариство Геофізичних Наук це організація, що об’єднує біля 62 000 науковців зі 144 країн світу. Щорічна 100-та зустріч товариства будучи наймасштабнішою подією для науковців у галузі досліджень грунтів, атмосфери, гідросфери та космосу цього року зібрала 22 629 учасника з усіх куточків світу. Україна цього року була представлена лише двома науковцями.

Отримання однієї з 12 премій Беркнер (Berkner Travel Fellowship) дало можливість й представнику НУБІП України Наталії Білєрі виступити з результатами своїх досліджень та долучитися до обговорення наукових питань родючості грунту, його забруднення та викликів, що стоять перед сільським господарством у зв’язку зі змінами клімату. 

Під час конференції проходила також виставка провідних компаній світу, що займаються виробництвом приладів і обладнання для наукових досліджень, та видавництв найкращих журналів в галузі наук про землю. Так, видавництво Ельсевер (Elsevier) подарувало кілька останніх випусків журналів Catena, Geoderma та Rhizosphere, які відтепер будуть на кафедрі радіобіології та радіоекології для ознайомлення співробітників з актуальними роботами щодо використання радіоактивних ізотопів у вивченні процесів живлення рослин та грунтотворення

 

Крім того міжнародне товариство ґрунтознавців отримало прохання щодо виготовлення свого фірмового стікера ще й українською мовою. 

Світове товариство дуже мало знає про науку в Україні, а такі візити на конференції слугують її популяризації та підняттю іміджу як університету, так і країни вцілому на міжнародному рівні.

 

Директор ННЦ міжнародної діяльності
О.Лабенко
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook