ОКСФОРДСЬКІ ДЕБАТИ ПРО ЕНЕРГЕТИЧНЕ МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ

23 листопада 2017 року
Конференц-зал

22 листопада 2017 року студенти групи КН161 під керівництвом викладача фізики М.Г.Новікова провели оксфордські дебати на тему «Чи можна перевести енергозабезпечення України повністю на відновлювальні джерела?».

Найстаріша ділова гра, що колись мала на меті підготовку студентів Оксфорду до майбутніх дебатів у британському парламенті, була проведена за споконвічними правилами.

Студенти групи розділились на три партії: «пропозицію», що підтримує питання, «опозицію», що опонує йому та «центр», якій ще не визначився і за голоси якого змагаються учасники. До «центру» були запрошені і гості – заступник директора з навчально-виховної роботи Т.В.Шеїн, завідувач відділенням економіки, логістики та інформаційних систем Т.В.Романенко, методисти Н.В.Лавська та Л.М.Павловська.

Пропозицію і опозицію представляли по чотири спікери, кожен з яких виконував свою роль, вів засідання голова-чеамен викладач-методист М.Г.Новіков, якій за правилами не міг ні виступати, ні голосувати до закінчення дебатів, допомагав йому секретар – студент групи О.Шульга. Всі учасники дебатів мали право задавати питання кожному спікерові після його виступу, але кількість питань одному спікерові регламент обмежує лише трьома.

Партія пропозиції у складі Р.Опанасенка, О.Шостака, Н.Коваленка та Р.Іванця намагалась будь-що довести свою правоту, але опозиція, яку представляли Ю.Проценко, Л.Благій, А.Понирко та А.Сутула виявились переконливішими.

Відеозйомку гри здійснив викладач циклової комісії загальноосвітніх дисциплін О.С.Микула. В планах викладачів створення відеофільму про ці дебати і їх підготовку, в планах студентів – проведення нових.

Микола Новіков,
голова циклової комісії
загальноосвітніх дисциплін

 

 

 
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook