В університеті урочисто відкрили «СТАРТАП ШКОЛУ НУБіП України»

16 листопада 2017, 23:10

     16 листопада в університеті запам’ятається ще однією студентською подією – офіційним відкриттям «СТАРТАП ШКОЛИ НУБіП України», до речі, п’ятої за ліком в Україні. З часу виникнення самої ідеї і офіційного наказу про її створення, пророблено чимало роботи науковим парком нашого університету, ННІ післядипломної освіти та його кафедрою публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності, аби сьогодні вона повноцінно почала функціонувати. Власне сам наказ про заснування школи – документ, який по суті дав старт інноваційним студентським бізнес-ідеям, зачитала директор ННІ післядипломної освіти Марія Кулаєць. А ректор Станіслав Ніколаєнко, адресуючи вітання присутнім на урочистому відкритті, відзначив, що інститут робить надзвичайно корисну справу. Знаково, що це відбувається саме у ювілейну 120-річницю заснування нашого університету. Стартап школа – необхідна у світлі Четвертої промислової революції, викликів, які вона несе, адже в ній поєднаються і інновації, і лідерство, які генеруватимуть і розвиватимуть саме студенти, резюмував ректор. А їх – учасників школи, за словами завідувача кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності Ольги Витвицької, сьогодні 39 і 26 з них уже мають реальні ідеї, проекти. Кращі ж будуть фінансуватися. Та про це згодом.

 

 

     Така школа дає можливість обирати молоді, чи йти працювати в агрохолдинг, а чи створювати власну справу. Однак успішна реалізація стартапу вимагає постійних зусиль, зацікавленості. Інакше він не виживе, підкреслила директор інституту післядипломної освіти КПІ ім. І. Сікорського і співзасновник Інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge» І. Малюкова. А Андрій Дубас із Державної інноваційної фінансово-кредитної установи МЕРТ України додав, що школа дозволяє робити такі інновації, які на порядок піднімуть нашу економіку.

 

 

 

 

 

     Потому запрошені гості давали поради слухачам школи, ділилися досвідом, ідеями інновацій та запевнили і організаторів школи, і її слухачів у своїй підтримці.

     Програмою стартап школи передбачено серію тренінгів від відомих і успішних реалізаторів інновацій. Перший відбудеться вже завтра 17 листопада.

Ольга Наконечна

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook