Пісенні баталії 2017: народна пісня – це бездонна душа українського народу

17 листопада 2017, 11:19
НУБіП України

 

Українська пісня … має так багато мистецьких вартостей,

що їх неможливо перелічити

 

 

 

 

От і пройшов 16 листопада напередодні Міжнародного дня студента творчий конкурс «Пісенні баталії-2017», в якому взяли участь студенти другого курсу спеціальності «Туризм», проявивши свої пісенні таланти.

Жодна нація за всю історію не має такої кількості пісень, яку створив український народ. В ЮНЕСКО зібрана дивовижна фонотека народних пісень країн усього світу. У фонді України там знаходиться близько 15,5 тисяч пісень. На другому місці перебуває Італія з кількістю 6 тисяч народних пісень.

До речі, мало хто знає, що перша в світі пісня, яка пролунала в космосі, була українською! 12 серпня 1962 року перший український космонавт Павло Попович на прохання конструктора Сергія Корольова заспівав українську пісню «Дивлюсь я на небо та й думку гадаю». Мабуть більш доречної пісні годі було й шукати.

Отже, мета цього конкурсу популяризація народного музичного мистецтва, української пісенної класики, вивчення кращих зразків сучасної популярної пісні. Обов’язковою умовою конкурсу є те, щоб співала саме студентська академічна група (бажано у якнайповнішому складі), участь у ній студентів інших груп і курсів Положенням конкурсу заборонена.

Приємно, що усі факультети та ННІ взяли участь у конкурсі, бо розуміють, що громадянин України – це людина, котра завжди уважно ставиться до відродження національних культурних джерел, одним з яких, безумовно, є пісня. У пісні відтворюється світогляд народу, його морально-етичні та естетичні цінності, педагогічний геній, багатовіковий досвід виховання у дусі високої духовності та моралі. Знати українські пісні – це  знати біографію свого народу, вміти представити його глибоку духовну силу, патріотизм та красу.

Родзинкою цього дня став виступ студентів спеціальності «Туризм». Вони запалили присутніх азартом виконавши пісню «Василина» у супроводі веселої театралізації. Суворе журі оцінило вокальну майстерність солістів, артистизм, сценографію. Саме тому група потрапила до фіналу в п’ятірку кращих виконавців.

З українських пісень ми бачимо, як глибоко народ відчував красу життя. Народні пісні криють у собі таку силу уяви та багатство щирих переживань, що стали джерелом натхнення поетів та письменників.

У фіналі прозвучала театралізована пісня « День народження», яка також зачарувала глядачів.

 Лілія Рибак

доцент кафедри аграрного

консалтингу і туризму

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook