Відбувся виїзний короткотерміновий семінар з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання корупції

19 листопада 2017 року

 

Впродовж місяця науково-педагогічні працівники ННІ післядипломної освіти, відповідно до Державного контракту між Національним агентством України з питань державної служби і Національним університетом біоресурсів та природокористування України, здійснили 4 виїзні короткотермінові семінари з підвищення кваліфікації державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування з питань запобігання корупції.

Представники органів влади та місцевого самоврядування міста Бровари Київської області та Козелецького району Чернігівської області із захопленням відкривали для себе нові знання щодо діяльності держави у сфері боротьби з корупцією. Зокрема, кандидат юридичних наук Ігор Шумак зацікавив слухачів лекцією про розвиток системи антикорупційних органів в Україні та діяльність таких органів у зарубіжних країнах. 

Доктор наук з державного управління Ірина Грищенко закцентувала увагу на міжнародних конвенціях протидії корупції та інституціях, з якими співпрацює Україна для зменшення рівня корупції в країні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади.

 

На відверте спілкування щодо корупційних проявів у сфері земельних відносин викликали посадових осіб місцевого самоврядування доктори економічних наук Андрій Мартин та Тарас Євсюков.

 

Неабияку хвилю емоцій слухачів викликала лекція-дискусія доктора наук з державного управління Ярослава Жовнірчика, який спинився на політичній складовій корупції в Україні. Впродовж диспуту посадові особи місцевого самоврядування висловлювали слушні рекомендації щодо нівелювання політичного впливу на прийняття управлінських рішень на рівні громад.

 

Представники органів, на які покладено функції боротьби з корупційними проявами, ознайомили слухачів з адміністративними та кримінальними справами, які заведено за корупційні правопорушення та корупційні діяння на території Київської та Чернігівської областей.

За підсумками короткотермінових семінарів підвищення кваліфікації слухачі виконали тестові завдання та отримали сертифікати про підвищення кваліфікації з питань запобігання корупції.

 

 

 

Ірина Грищенко,

професор кафедри публічного управління та

менеджменту інноваційної діяльності

 

 

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook