Магістри презентують свої наукові доробки

9 листопада 2017, 16:58

   9 листопада 2017 року на кафедрі іноземної філології і перекладу була проведена постерна конференція секції «Філологія».
   Майбутні перекладачі (Богдан Швець, Світлана Котик, Ольга Кухар, Тетяна кривошей) звітували за темами своїх досліджень, які концентруються, головним чином, на проблемах науково-технічного перекладу у аграрній галузі.


   Основні питання, які розглядались на конференції, були, зокрема, такими: комунікативна та інформаційна моделі перекладу аграрного дискурсу, зіставний аналіз німецької й української терміносистем аграрної економіки, особливості перекладу німецьких інфінітивних конструкцій у аграрній підмові, міжмовна омонімія в німецько-українських паралелях в аграрній галузі.
   Викладачі кафедри іноземної філології і перекладу, а також студенти, які були присутні на конференції, із зацікавленістю слухали доповіді магістрів. Кожна доповідь викликала запитання, що свідчить про актуальність тем, обраних для дослідження.
   На заслуховування звітних повідомлень майбутніх перекладачів завітали декан гуманітарно-педагогічного факультету Шинкарук В.Д. і заступник декана Харченко С.В.


   Викладачі кафедри і наші гості надали магістрам кілька слушних порад, які дозволять поліпшити різні аспекти магістерської роботи – зміст, висвітлення результатів, оформлення тощо.

С.М. Амеліна,
завідувач кафедри іноземної філології і перекладу
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook