Україна-Південна Корея: ректор Станіслав Ніколаєнко та посол Лі Янг-Гу обговорили питання створення на базі НУБіП центру інновацій і технологій в АПК

3 листопада 2017 року

      3 листопада до Національного університету біоресурсів і природокористування України завітала делегація Республіки Південна Корея, на чолі з послом паном Лі Янг-Гу та керівником Корейського освітнього центру паном Санг-Беамом.

     Від імені колективу нашого університету гостей привітав ректор Станіслав Ніколаєнко та коротко окреслив наші міжнародні зв’язки, представив розробки наукових лабораторій і напрями досліджень, презентував навчальну і практичну бази.

     У свою чергу Лі Янг-Гу поділився планами уряду Республіки Корея налагодити співпрацю з Україною в трьох галузях: аграрній, інформаційній і медичній. Між урядами наших країн є домовленість про реалізацію спільного глобального проекту саме в сільському господарстві. Невдовзі група експертів проведе консультації щодо можливостей запровадження в Україні пілотного проекту з вирощування, переробки, логістики, менеджменту і створення відповідного технопарку.

     Ректор Станіслав Ніколаєнко узгодив з послом Лі Янг-Гу питання створення спільного центру інновацій і технологій на базі НУБіП, який першочергово опікуватиметься питаннями технологій закритого грунту та вирощування зимової цибулі, яка дає велику врожайність навіть при мінусовій температурі. Корейську сторону також цікавить співпраця у вирощуванні лікарських рослин, біоенергетиці, агроінженерії.

     Сьогоднішня зустріч стала установчою, а вже 10 листопада до НУБіП завітає делегація корейського Університету Чонбук, який посідає другу сходинку національного рейтингу і має аграрний профіль. Під час візиту планується підписати меморандум про співпрацю, яка традиційно передбачатиме обмін студентами і викладачами, а також співпрацю в проведенні наукових досліджень.

Денис Рудень


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook