Наші науковці на міжнародній конференції в Іспанії

29 жовтня 2017 року

Нещодавно завершився другий етап літньої школи Sumforest Summer School під назвою «Мережеві та комунікативні навички у дослідженнях у сфері сталого ведення лісового господарства», який пройшов 13-16 жовтня у Барселоні (Іспанія). У заході брали участь  25 молодих дослідників із широкого кола організацій, що представляли 10 країн – країни Східного партнерства (Вірменія, Азербайджан, Білорусія, Грузія, Молдова та Україна), Росію та Північноафриканські країни Середземномор’я (Алжир, Туніс, Туреччина). Від України було відібрано 3 учасники, два з яких представники ННІ лісового і садово-паркового господарства НУБІП України – Ганна Лобченко (старший викладач кафедри відтворення лісів та лісових меліорацій) і Богдана Дубровець (аспірантка кафедри лісового менеджменту).

Метою та завданнями другого етапу Sumforest Summer School для молодих дослідників була розбудова потенціалу, інтеграція молодих дослідників лісового господарства з країн Східного партнерства, Росії та Північноафриканських країн Середземномор’я у транснаціональну дослідницьку спільноту, обмін практичним досвідом, розвиток навичок, які переводять знання в ефективні дії. Крім того, другий етап був зосереджений на розвитку чудових навичок спілкування у міжнародному та мультикультурному контексті, що  дозволив учасникам ефективно передавати свої результати досліджень широкому колу аудиторій у відповідному академічному та професійному стилі.

Кожного дня робота була організована як комбінація лекцій та індивідуальних і групових занять, пов’язаних темою дня. Також кожен учасник школи розробляв науковий постер, який далі було представлено на підсумковій конференції наукового проекту ERA-NET Sumforest «Об’єднання досліджень, політики та практики для сталого ведення лісового господарства».

Міжнародна конференція Sumforest відбулася 17-18 жовтня 2017 року в унікальній історичній і надзвичайно гарній будівлі лікарняного комплексу Сант-Пау (Барселона, Іспанія). Директор  ННІ  лісового і садово-паркового господарства НУБІП України Петро Лакида також приєднався до української делегації на конференції.

У перервах між засіданнями молоді вчені-учасники літньої школи Sumforest мали можливість презентували постери за результатами своїх наукових досліджень, а також практикувати навити нетворкінгу із провідними спеціалістами у сфері лісового господарства з усього світу.

Керівник міжнародних програм ННІ ЛіСПГ

Олександра Лещенко

 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook