Туризм як перспективний напрям соціально-економічного розвитку України та його кадрове забезпечення (в ННІ післядипломної освіти пройшов тематичний семінар)

26 жовтня 2017 року
НУБіП України

   24 жовтня ННІ післядипломної освіти провів всеукраїнський науково-практичний семінар «Туризм – перспективний напрям соціально-економічного розвитку України та його кадрове забезпечення». 

  

     Теплими привітаннями захід відкрила директор інституту Марія Кулаєць. Її заступник Тереза Микицей розповіла про можливості університету в підготовці висококваліфікованих кадрів, в тому числі і туристичній галузі.

  

     Завідувач кафедри аграрного консалтингу і туризму Тетяна Кальна-Дубінюк зупинилась на важливих питаннях організації туристичного бізнесу в світі та в Україні, особливостях нової спеціальності «ТУРИЗМ». Запросила школярів вибирати цей актуальний напрям навчання.
     Захід носив і профорієнтаційний характер. Серед учасників семінару, крім студентів, викладачів та аспірантів, представників науки та освіти, були старшокласники ЗОШ І-ІІІ ступенів Київщини, зокрема сіл Гатне та Крюківщина. З директорами цих шкіл було підписано договори про співробітництво та організацію взаємовідносин.

     На семінарі були також викладачі та студенти коледжу культури і мистецтв, що на Печерську. Вони із задоволенням і з користю для своїх студентів відвідують заходи кафедри аграрного консалтингу і туризму. Так, випускники коледжу в цьому році поповнили ряди студентів - другокурсників спеціальності «Туризм» нашого університету.
     З розвитком туризму в НУБіП виступив голова туристичного клубу «Барс» Микола Водницький.

  

     Особливо цікавою була презентація про туристичні подорожі Олександра Стретовича, доцента кафедри публічного управління та менеджменту інноваційної діяльності, туриста із багаторічним стажем, який пройшов найцікавіші маршрути світу. 

     Семінар викликав неабиякий інтерес у наших колег з інших факультетів, зокрема економічного, аграрного менеджменту та юридичного, які залюбки поділилися досвідом та зробили свої профорієнтаційні презентації. 
     Проводився і туристичний квест для школярів, які за вірні відповіді отримали призи.

  

  

     Учасників семінару було запрошено на екскурсію територієї університету та ботанічному саду, яку провела доцент кафери історії і політології Людмила Лановюк.

  

     Результатом проведення такого заходу стали чисельні бажання молоді ще не раз відвідати університет, а випускників – піти до нас на підготовчі курси, щоб у подальшому стати його студентами.

Олена Локутова, 
доцент кафедри аграрного
консалтингу і туризму 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook