Панове офіцери: перші офіцерські погони – студентам НУБіП

13 жовтня 2017 року

     З цими юнаками і дівчатами одностроях – за п’ять хвилин офіцерами запасу – ми зустрічалися влітку на польових зборах – на полігоні і коли вони прийняли присягу на вірність українському народові. А сьогодні, згідно наказу міністра оборони, вони отримали свої перші офіцерські погони – молодших лейтенантів запасу. До речі, шестеро з них вирішили проходити службу в Збройних Силах України.

     Вітаючи їх з цією пам’ятною подією, ректор університету Станіслав Ніколаєнко зробив невеликий екскурс в недавню історію: 14 серпня 2014 року Президент України підписав указ про нове офіційне свято – День захисника України. І відзначають його 14 жовтня – у день Покрови Пресвятої Богородиці, яка споконвіку вважалася покровителькою українського козацтва. А ми – прямі нащадки козаків, тих, хто постійно важив життям, захищаючи Україну.

 

 

     У нас є все – генетичний потенціал, розум, інтелект, природні ресурси, зазначив він. Потрібні лише самоповага і жертовність!
     Від випускників кафедри військової підготовки молодих офіцерів запасу вітав капітан 101-ї окремої бригади охорони Генштабу ЗСУ Максим Максименко.
     Вітання і благословення Патріарха Філарета передав митрополит Черкаський і Чигиринський Іоанн.

    Серед сьогоднішніх офіцерів-іменинників Микола Лаганяк – майбутній військовий капелан (кафедра військової підготовки здійснила перший їхній випуск), і одна з кращих командирів навчальних взводів Олена Войтенко.
     У родині Ішутових з’явився ще один офіцер. Молодший лейтенант Роман Ішутов, що таке військова служба знає ще з малечку: його батько підполковник Андрій Ішутов – учасник бойових дій і виховував у сина справжні чоловічі якості.
     Серед новоспечених офіцерів запасу – і чимало дівчат. Ілона Гречанюк – донька кадрового військового і виросла у військовому містечку, «мандрувала» з батьками по гарнізонах. Тож офіцерські погони для неї – це не просто жіноча забаганка, а втілена мрія стати хоч трішки такою, як її тато. До речі, і чоловік Ілони отримав погони цього ж дня.

     У святковий настрій дійства свій внесок зробили військовий оркестр 101-ї бригади, творчі колективи кафедри культурології народний ансамбль пісні і танцю «Колос», вокальний ансамбль «Амеро» та інші.

Мирного неба вам, офіцери!..


Валентин Обрамбальський


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook