Вітаючи з 65-річним ювілеєм Словацький аграрний університет в м.Нітра

13 жовтня 2017 року

     10 жовтня 2017 р. Словацький аграрний університет (САУ) в Нітрі відзначив своє 65-річчя. Ювілей став прекрасною нагодою згадати важливі історичні віхи, які вплинули на розвиток університету від заснування до сучасності, а також визначити нові виклики та завдання, що стоять перед навчальним закладом.

    На запрошення в урочистому засіданні взяли участь прем'єр-міністр Словацької Республіки Роберт Фіцо, колишній президент Словацької Республіки Іван Гашпарович, міністр сільського господарства та розвитку сільських районів Габріела Матеча, голова Наглядової ради САУ та мер Нітри Йозеф Двонч, голова Нітрійської автономної області Мілан Беліца, а також ряд відомих словацьких та закордонних діячів, що представляють академічне, економічне та соціальне життя.
     В урочистих заходах Національний університет біоресурсів і природокористування України представляв декан економічного факультету Анатолій Діброва.

     Історія міжнародного співробітництва нашого університету розпочалася в 1955 році, з підписання угоди про співпрацю зі Словацьким сільськогосподарським університетом в Нітрі. З цього часу сотні викладачів та студентів брали участь у широкому колі спільних заходів: програмах обміну, стажування, студентських практиках, наукових проектах, конференціях тощо.

     На честь такої співпраці та у зв’язку з 65-річчям словацького вишу ректор Словацького аграрного університету в м.Нітра професор Пітер Бєлік нагородив Пам’ятною медаллю Національний університет біоресурсів і природокористування України.

 

     Ми щиро цінуємо наше партнерство, висловлюємо слова подяки та найкращі побажання всьому колективу Словацького аграрного університету в м.Нітра та бажаємо подальших успіхів, натхнення у сфері підготовки висококваліфікованих фахівців для сільського господарства та суміжних секторів економіки, а також проведення досліджень з актуальних тем наук про життя.

Олександр Лабенко,
директор ННЦ міжнародної діяльності


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook