Не словом, а ділом... або як ініциативні студенти розпочинали практичною складовою діяльність у студентському науковому гуртку

5 жовтня 2017 року
Відділення випробування ДВЗ навчально-наукової лабораторії тракторів і автомобілів (кім. 15 навч. корп. №5)

Студентський науковий гурток "Сучасні та перспективні теплові двигуни" поповнився новими учасниками. Заяви на вступ в гурток написали 6 студентів, які з самого початку роботи в гуртку проявляють ініціативу, виявляючи бажання не тільки більш глибоко опановувати теорію і перспективи розвитку теплових двигунів, але й набувати вміння і навички з проведення наукових досліджень перспективних двигунів внутрішнього згоряння, їх систем агрегатів і вузлів.

5 жовтня 2017 року під керівництвом доцента Бешуна О.А. за активною участю доцента Чуби В.В. 3 учасники гуртка Леонід Мосейчук, Олексій Кривонос і Микола Козятинський виконали монтаж дизельного двигуна СМД-14НГ на обкатно-гальмівний стенд СТЭУ-28 ГОСНИТИ.

Варто відмітити, що цей двигун на відміну від вихрокамерного дизеля СМД-14 має нерозділену камеру згоряння типу ЦНИДИ і пристосований для отримання індикаторних діаграм експериментальним способом, бо в ньому виконаний спеціальний канал, що сполучає надпоршневу порожнину з тензометричним датчиком тиску з водяним охолодженням.

Наступним етап робіт передбачає монтаж радіатора, карданної передачі, випускного колектора та підключення всіх необхідних систем.

В подальшому планується задіяти цю моторну установку для проведення лабораторних робіт з дисципліни "Робочі процеси ДВЗ" для студентів ОС "Магістр" нової спеціальності 274 - "Автомобільний транспорт", а також для виконання наукових досліджень робочого процесу дизеля при застосуванні біопалив на основі ріпакової олії.

Науковий керівник студентського наукового гуртка "Сучасні та перспективні теплові двигуни", канд. техн. наук, доцент Бешун О.А.


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook