Відкрита лекція «ІНФЕКЦІЙНА ЕНТЕРОТОКСЕМІЯ ОВЕЦЬ. БРАДЗОТ»

4 жовтня 2017, 16:34

4 жовтня 2017 рокув аудиторії 101 блок Д 12-ий навчальний корпус відбулась відкрита лекція кандидата ветеринарних наук, доцента кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи ЛИТВИНЕНКА Віктора Миколайовича на тему «ІНФЕКЦІЙНА ЕНТЕРОТОКСЕМІЯ ОВЕЦЬ. БРАДЗОТ» для студентів 4-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності Ветеринарна медицина.
Дана лекція є продовженням циклу лекцій присвячених інфекційним хворобам жуйних тварин, а саме хворобам, що спричинюються клостридіозами. На лекції було розглянуто класифікацію клостридій, особливості їх морфології, життєдіяльності та культуральні властивості.


На прикладі таких інфекційних захворювань жуйних, як Інфекційна ентеротоксемія овець та Брадзот, було розглянуто особливості епізоотології цих захворювань, механізми їх розвитку в організмі сприйнятливих тварин, клінічну картину та патологоанатомічні зміни. Особливу увагу лектором було приділено питанням діагностики, лікування та заходам профілактики, боротьби та ліквідації, що розробляються вразі виникнення даних захворювань на певних територіях.

Доцент кафедри епізоотології та організації ветеринарної справи, Мельник В.В.

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook