НА ВШАНУВАННЯ ПАМЯТІ ЖЕРТВ ГОЛОДОМОРІВ В УКРАЇНІ

25 вересня 2017 року
25 вересня 2017 р. доценти кафедри історії і політології Кравченко Н.Б. і Лановюк Л.П. разом зі студентами першого курсу факультетів аграрного менеджменту, гуманітарно-педагогічного, інформаційних технологій, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, механіко-технологічного, конструювання та дизайну, юридичного, ННІ післядипломної освіти долучилися до заходів щодо вшанування пам’яті жертв голодоморів в Україні, спрямованих на поширення інформації про штучні голоди 1921-1923 рр. та 1946-1947 рр., сприяння вивченню історії власної держави, виховання у студентської молоді почуття патріотизму та толерантності.
 
 
Було проведено своєрідний «міні-брифінг», де прозвучала інформація про причини голоду, його трагічні наслідки, розкрито окремі жахливі сторінки цього явища в історії нашої держави, зупинилися і на сутності таких базових дефініцій, як голод та голодомор. Прозвучали і наукові локальні, регіональні, розвідки, що розкрило їх особистісний характер та поглибило розуміння пережитих трагедій.
 
 
 
 
 
Було також переглянуто документальний фільм «Україна: забута історія – Голодомор. Влада варта смерті», який на загальновідомі події дозволив поглянути під новим кутом зору. На останок пам'ять померлих вшанували музичним твором «Свіча» з проникливим виконанням Оксаною Білозір, що посилило емоційність заходу. 
 
 
Учасниками заходу стали понад сотню студентів.
 
Наталія Кравченко,
Людмила Лановюк
доценти кафедри історії і політології 
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook