ПРЕДСТАВНИКИ КАФЕДРИ БІОХІМІЇ ІМ. АКАД. М.Ф. ГУЛОГО ПЕРЕЙМАЛИ ДОСВІД ПІДГОТОВКИ ГРАНТОВИХ ЗАЯВОК

26 вересня 2017, 12:20

У рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», 19-20 вересня 2017 року у НУБіП України відбулися семінар-тренінг з написання грантових заявок та науково-практичний семінар «Основні конкурси 2017 року за напрямом «Харчова безпека та стале сільське господарство» і «Клімат та ефективність використання ресурсів». У цих заходах взяли участь співробітники кафедри біохімії – проф. Калачнюк Л.Г., доц. Арнаута О.В. та аспірант кафедри – Пальонко Р.
Основною метою заходів було відпрацювання практичних навичок роботи над грантовими заявками в наукових консорціумах, а також поширення знань щодо можливостей участі у конкурсах в рамках Європейської програми «Горизонт 2020».
Координували роботу семінарів: Сергій Бондаренко - керівник групи супроводу міжнародних проектів НУБіП України, Таїсія Симочко - керівник НКП України за тематичним напрямом «Харчова безпека стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка» при Ужгородському національному університет, Наталія Демешкант-керівник НКП при НУБіП України за тематичним напрямом «Харчова безпека стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», Лілія Калачнюк-керівник регіонального контактного пункту НУБіП України за тематичним напрямом «Клімат і ефективність використання ресурсів».

Всі, хто прийняв участь у роботі семінарів, були одностайні у важливості участі наукових та науково-педагогічних працівників у міжнародних конкурсах, вдосконаленні вмінь представлення власних інноваційних наукових ідей у вигляді грантових пропозицій. Навіть у випадку, якщо заявка не дістане підтримки, робота над нею сприяє набуттю безцінного досвіду роботи в міжнародних наукових консорціумах, відпрацюванню стилю стислого і зрозумілого представлення наукової ідеї, обґрунтуванні її важливості для України та ЄС. Також, учасники отримати рекомендації щодо підготовки наукових публікацій у високорейтингових міжнародних журналах.

Матеріали семінару розміщені на сторінці НКП «Горизонт 2020» на сайті НУБіП України http://nubip.edu.ua/horizon2020.

 

Калачнюк Л.Г. – керівник регіонального контактного пункту НУБіП України

за тематичним напрямом «Клімат і ефективність використання ресурсів»

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook