Проект ОБСЄ з управління природними пожежами на територіях, що постраждали внаслідок катастрофи на Чорнобильській АЕС

7 вересня 2017 року
м. Київ

Новий проект спрямований на удосконалення системи охорони лісів від пожеж на українській та білоруській територіях, які постраждали в наслідок Чорнобильської катастрофи було впроваджено OSCE в тісній співпраці із Global Fire Monitoring Center, який базується у Фрайбурзі (Німеччина), Регіональним Східноєвропейським Центром моніторингу пожеж (НУБіП України), Українським науково-дослідним інститутом сільськогосподарської радіології (НУБіП України) та Державною науковою організацією «Институт леса Национальной академии наук Беларуси» на урочистому засіданні 7 вересня 2017 р. у м. Київ.
В наслідок зміни клімату, пожежі, швидше за все, стануть частішими та інтенсивнішими. Проект під назвою «Покращення радіаційної та екологічної обізнаності територій України та Республіки Білорусь, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, з акцентом на управління природними пожежами» спрямований на зменшення ризиків від природних пожеж для населення, пожежників та навколишнього середовища на територіях, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Серед очікуваних результатів проекту – розробка рекомендацій щодо створення системи регулярного обміну транскордонною інформацією щодо управління природними пожежами на території української та білоруської зони відчуження, а також для спільної системи реагування на лісові пожежі. Експерти, які беруть участь у проекті, також розробили «Керівництво для учасників гасіння лісових пожеж в білоруському та українському секторах зони відчуження Чорнобильської АЕС».
В урочистому засіданні взяли участь зацікавлені сторони з Білорусі та України, у тому числі органи влади, відповідальні за пожежну безпеку у лісах зони відчуження, а також місцеві органи влади, представники Регіонального Східноєвропейського Центру моніторингу пожеж та Глобального центру моніторингу пожеж. Під час засідання було обговорено пріоритети реалізації проекту та наступні кроки.
Цей проект є одним із проектів, який OSCE проводить у співпраці з Республікою Білорусь. Фінансують проект Австрія, Німеччина та Ліхтенштейн.

Посилання на сайт OSCE - http://www.osce.org/secretariat/338681

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook