Першокурсники прийняли Урочисту присягу студента Національного університету біоресурсів і природокористування України

31 серпня 2017 року

Сьогодні за вже усталеною традицією на всіх факультетах та в навчально-наукових інститутах пройшла посвята першокурсників у студенти НУБіП України. Як це відбувалося – читайте в нашому репортажі.

На гуманітарно-педагогічному факультеті урочистості розпочалися із звучання Державного Гімну України. А потім першокурсники внесли до актової зали прапор факультету і символічно, що саме на це свято вперше зазвучав Гімн факультету на музику заслуженого артиста України і доцента кафедри культурології Романа Рудого та слова аспірантки Мар’яни Палагнюк. Власне Роман Антонович разом із Оксаною Дроботенко та першокурсниками подарували неперевершене його виконання. Близькі серцю і зрозумілі слова підхопили всі присутні у залі.

До студентів нового набору, їхніх батьків, викладачів та гостей з вітальними словами звернувся декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук. Він запевнив першокурсників і магістрів у правильності вибору місця навчання в університеті та факультеті, що випустили не одне покоління випускників, які працюють у різних куточках не лише країни, а й світу. Ви – авангард українсько молоді і майбутнє держави, продовжив Василь Дмитрович, і теж обов’язково станете успішними. А допоможуть у цьому мудрі наставники і викладачі. Тож Василь Шинкарук представив новоспеченим студентам своїх заступників, завідувачів кафедр, кураторів та старост груп. Вітання з початком нової у житті студентів епохи адресувала винуватцям свята народна артистка України Наталія Шелепницька. Свої настанови першокурсникам висловив і голова студентської організації факультету Валентин Савченко. Потому студенти нового набору склали присягу студента, яку урочисто зачитали Роман Артем і Лопачук Аделіна, та отримали символічні атрибути свята: студентський квиток, залікову книжку і ключ знань.

 

Навзаєм першокурсники також привітали декана і професорсько-викладацький склад святковим концертом у власному виконанні. Неперевершені соло, хіп-хоп, мініатюра від академічної групи другокурсників – переможця «Пісенних баталій» викликали масу позитивних емоцій і не залишили нікого байдужим у залі. На завершення оновлена факультетська родина привітала оплесками один одного з початком нового ювілейного для університету – 120-го навчального року.

 

 

 


Сьогоднішній день на факультеті тваринництва та водних біоресурсів виявився надзвичайно вдалим і приємним. Адже саме нині було поставлено крапку у профорієнтаційній роботі 2016/2017 н.р. і у новоствореній святковій залі навчального корпусу № 3 вручено студентські квитки і залікові книжки новоспеченим студентам-першокурсникам. Ними виявилися 192 юнаків і дівчат, які вступили на денну форму навчання з понад 100 шкіл і 15 технікумів всієї України. І як зазначив у своєму вітальному слові декан факультету Вадим Кондратюк це надзвичайно вагома і серйозна подія. Факультет уже третій рік поспіль виконує державне замовлення і нарощує контингент студентів. Так, за результатами вступної кампанії загалом на факультет було зараховано 316 студентів, третина з яких – контрактники. Це ставить серйозні вимоги до навчального процесу, і науково-педагогічні працівники зроблять усе для успішного опанування фаху новим поповненням студентів.

Усі першокурсники прийняли урочисту присягу студента Національного університету біоресурсів і природокористування України.
До вітальних слів приєднались гості заходу в.о. академіка-секретаря Відділення зоотехнії Національної академії аграрних наук України Остап Жукорський, заступник директора з наукової роботи Інституту рибного господарства Сергій Тарасюк, директори агрокомпаній, фермерських господарств, завідувачі кафедр, батьки студентів. У своїх виступах кожен зазначав необхідність навчання і самовдосконалення задля досягнення успіхів у подальшому житті. Тож у добру путь на шляху навчання студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів.

 

Присягу зачитали випускниця Прилуцької загальноосвітньої школи №2, переможниця ІІ етапу Всеукраїнського конкурсу наукових робіт Малої академії наук Анастасія Горбач та випускник Турської сільської школи Волинської області, переможець художньої самодіяльності Раднівського району Олександр Мусійчук. Від батьків виступив батько студента 1 курсу за спеціальністю "Водні біоресурси та аквакультура" Едуард Крайніков, доцент кафедри психології Національного університету ім. Т. Шевченка.

 

На факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулася урочиста посвята до лав студентства НУБіП України студентів першого курсу спеціальностей «Захист і карантин рослин», «Біотехнології та біоінженерія» та «Екологія».
З вітальним словом до присутніх звернувся декан факультету – Доля Микола Миколайович, який щиро привітав студентів з початком нового навчального року та побажав студентам здоров’я, сил, нових здобутків та звершень. Водночас, наголосив декан, що якість навчання залежить від наполегливості та достатніх старань самих студентів.

З побажанням «легкого» навчання звернулись до молоді заслужені науково-педагогічні працівники факультету: Кирик Микола Миколайович, Григорюк Іван Панасович, Гудков Ігор Миколайович, Чайка Володимир Миколайович, Гайченко Віталій Андрійович, Патика Микола Володимирович, Лісовий Микола Михайлович, Боголюбов Володимир Миколайович та інші.
В святковій атмосфері було проведено посвяту у студенти з зачитуванням «Присяги першокурсника» та вручення основного атрибуту студентства – студентських квитків та залікових книжок.

  

Про університет, особливості навчання на факультеті, його структуру, проживання в гуртожитку та багато іншого розповіли заступники декана – автор цих рядків та Петро Дрозд, які закцентували увагу «першачків» на початку навчального семестру, користування розкладом, та інших необхідних речах. Запросили студентів активно долучатися до групи університету та факультету у соціальних мереж та розповіли як якісно використовувати сайт Національного університету біоресурсів і природокористування, де є вся необхідна інформація.

Перше студентське свято вдалося на славу, задоволені студенти розійшлися готуватися до завтрашнього дня – свята 1-го вересня, емоційно обговорюючи почуте.

 

31 серпня 2017 року в актовій залі навчального корпусу № 1 зібралося понад 130 студентів, які вступили на перший курс ННІ лісового і садово-паркового господарства. Директор інституту Петро Лакида привітав студентів з нагоди Дня знань, запевнив у тому, що вони вірно обрали свій фах, і побажав жаги до навчання, бути гідними продовжити славні традиції нашого університету. Гостями на святі були почесний директор інституту Валерій Самоплавський, голова ради роботодавців і заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар, президент Української асоціації деревообробного обладнання Ігор Мельник та член наглядової ради університету Віталій Атаманчук.

На початку Петро Лакида зробив коротку презентацію інституту, познайомивши першокурсників з історією навчального закладу, умовами навчання та побуту, перспективами культурного розвитку особистості та дозвілля в стінах нашого університету. Почесний директор Валерій Самоплавський звернувся до першокурсників із закликом стати гарними студентами, справжніми фахівцями, здатними зайняти достойне місце в суспільстві та змінити галузь. Він відзначив, що студенти зробили вірний крок, вступивши до лав студентів нашого університету, який був і залишається провідним у навчанні фахівців лісової галузі. Сьогодні галузі потрібні сміливі люди, а тому перед студентами стоїть нелегке завдання розбудови українського лісового господарства. Володимир Бондар відзначив, що студенти обрали для себе нелегку, але дуже поважну професію. Робота лісівника непроста, а результати роботи можна буде відчути лише через десятиріччя, тому побажав студентам гордитися обраним фахом. Навчання в стінах Alma Mater зробить свій відбиток на все життя, кожен із сьогоднішніх першокурсників стане носієм славних традицій і творцем нової історії інституту. Ігор Мельник як представник ради роботодавців запевнив майбутніх фахівців деревообробної галузі у своїй підтримці, допомозі у професійному навчанні. Голова студентської організації Вабищевич Ганна побажала сьогоднішнім студентам не бути пасивними, а долучатися до всіх видів громадського життя інституту.

Наставниками студентських груп стали викладачі кафедри лісового менеджменту Володимир Блищик, Сергій Ковалевський, Андрій Терентьєв, декоративного садівництва та фітодизайну – Анастасія Власенко, ландшафтної архітектури та садово-паркового будівництва – Ольга Зібцева та технології деревоообробки – Сергій Мазурчук.

Великою честю для першокурсників-лісівників було одержати студентські квитки та залікові книжки з рук Легенди лісового господарства України, незмінного впродовж багатьох років очільника галузі Валерія Самоплавського. Після цього Віталій Атаманчук продовжив вручення майбутнім фахівцям садово-паркового господарства, а Ігор Мельник – студентам-технологам деревообробної галузі.

Завершилася урочистість Присягою першокурсника, яку зачитав студент Геннадій Бондар.

 


Сьогодні біля 4 корпусу відбулися урочистості з нагоди посвяти в студенти першокурсників. Декан факультету Віктор Забалуєв привітав першокурсників, батьків, науково-педагогічних працівників та гостей зі святом і побажав студентам здобувати знання, розвиватися, досягти своєї мети, брати активну участь у житті факультету, адже завдяки студентам факультет здобуває перші місця у спортивних змаганнях та інших культурно-масових заходах.


З вітальними словами, мудрими настановами і щирими побажаннями до студентів, батьків, колективу факультету і всіх присутніх звернулися завідувачі кафедрами: закритого грунту Герой України, професор, доктор економічних наук, заслужений працівник сільського господарства Олексій Приліпка; завідувач кафедри агрохімії та якості продукції рослинництва, член-кореспондент НААН України, професор Віктор Бикін; завідувач кафедри генетики, селекції та насінництва, доцент Віталій Жемойда. Всі вони вітали першокурсників, бажали творчої наснаги, успіхів у навчанні й коханні, пам’ятати, що студентські роки – найкращі та незабутні в житті, наводили свої особисті приклади.

 

З вітальним словом та запрошенням до своєї команди виступила представник найпотужнішої аграрної компанії України ТОВ «КЕRNEL» Наталія Кульчицька.

   

Дальше було представлено кураторів студентських груп, які першокурсникам вручили студентські квитки та залікові книжки.

Сяткову атмосферу організували і допомагали створити студенти агробіологічного факультету Людмила Комар, Марина Гладка, Олександр Хомич. Для першокурсників та всіх гостей свята прозвучали вірші та музичні вітання, які підготували студенти: Марина Гладка, Євген Остапенко, Роза Кондратюк, Анна Сенчило, Любов Панченко та новоспечена першокурсниця Кротач Юлія.

 

 

Багаторічною традицією святкування на завершення свята став гімн агробіологічного факультету у виконанні завідувача кафедри генетики, селекції та насінництва Віталія Жемойди «Агроном син землі».

 

На факультеті ветеринарної медицини урочисту присягу студента НУБіП прийняли 70 бакалаврів і 300 магістрів. Вітаючи їх декан Микола Цвіліховський нагадав, що завдання лікаря ветеринарної медицини забезпечити здоров’я тварин, якість продукції тваринництва, а відтак – і здоров’я людства та побажав успішного старту на цьому відповідальному шляху.

З перемогою – вступом до одного з провідних вишів України молодь привітали декани факультету ветеринарної медицини різних років Анатолій Мазуркевич, Станіслав Рудик, Володимир Духницький, Михайло Прус та члени факультетської ради роботодавців – представник в країнах Східної Європи та СНД компанії «Лідан Америка» і заступник директора НДІ лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи Анатолій Шевченко, викладачі факультету.

Головною офіційною частиною свята стало оголошення наказу про зарахування до лав студентів факультету ветеринарної медицини і врученням студентських квитків.

 

 

Словами із твору Ліона Фейхвангера «Гойя, або Тяжкий шлях пізнання» було пронизане знайомство першокурсників юридичного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування та їхніх батьків із своїм керівництвом, майбутніми викладачами, методистами деканату та лаборантами кафедр, з усіма тими, хто наступні чотири роки присвятить формуванню майбутнього правника.


До усіх присутніх із вітальним словом звернулася очільниця факультету Олена Яра, яка запевнила, що авторитетні науковці, педагоги, співробітники університету зроблять усе можливе, аби проведені в університеті роки стали не лише періодом інтенсивного навчання, а й запам’яталися роками, які стануть найкращими у житті. Вона висловила сподівання, що досягнення першокурсників на ниві науки та освіти стануть предметом гордості не лише їхніх родин, а й України загалом.
Із напутніми промовами виступили завідувачі кафедр професори Володимир Єрмоленко, Віктор Ладиченко, Олексій Піддбуний та доцент Віра Качур.

Опісля цього, до слова запросили представників цьогорічного набору Катерину Семендяй та Вадима Анохіна для проголошення присяги студента НУБіП України.

Завершилося свято традиційним врученням атрибутів студентства – студентського квитка та залікової книжки, а також передачею Ключа знань.

 

31 серпня на економічному факультеті відбулася урочиста посвята в студенти НУБіП України. Свято розпочалося з привітання декана економічного факультету Діброви А.Д. з початком нового, цікавого, самостійного студентського життя. Деканом було представлено студентству адміністрацію, завідувачів кафедр, кураторів.

Першокурсників привітали завідувачі кафедр, голова студентської організації Дювенжи Катерина, які відмітили що вони вступили до одного з найкращих вузів міста Києва та України і стали частиною родини економічного факультету. Студенти були ознайомлені з спортивним, соціальним, науковим, інформаційним, культурно-масовими та іншими секторами роботи студентської організації.

  

Першокурсники продемонстрували свої таланти на святковому концерті після чого вони склали урочисту присягу студента НУБіП України. На завершення свята новоспеченим студентам було вручено студентські квитки та зроблено колективне фото на пам’ять.

 

До майбутніх землевпорядників з вітальним словом звернулися роботодавці Анатолій Полтавець, Олександр Ткаченко, а від Держгеокадастру Олександр Краснолуцький. Як зазнчив декан факультету Тарас Євсюков: «Сьогодні з їх рук ви отримали студентські квитки, а через пару років, віддасте свої дипломи бакалаврів чи магістрів». Закликав молодих людей пам’ятати, що через відкритий діалог зі своїми наставниками, викладачами, колегами і друзями відбувається процес навчання й активного самовдосконалення.

Голова ГО «Асоціація фахівців землеустрою» Анатолій Полтавець побажав студентам черпати нові знання, досягати поставлених цілей та вдосконалюватись з кожним роком. А директор департаменту Головного управління Держгеокадастру України Олександр Краснолуцький закликав майбутніх фахівців землевпорядної галузі гарно навчатися, адже в майбутньому, саме їм управляти найдорожчим скарбом людини – Землею.

Олександр Ткаченко, начальник управління земельного кадастру Департаменту земельних ресурсів КМДА, звертаючись до першокурсників, зауважив, що вони зробили правильний вибір, коли обрали саме цей університет: «Тут готують не тільки добрі кадри, тут готують характери, життєйську позицію…

Завідувачі кафедр Іван Ковальчук, Ольга Дорош, Світлана Кохан, Віктор Заяць та Андрій Мартин привітали першокурсників в студентській родині, побажали самоорганізованості, впевненості, наполегливості і легкості в навчанні.

Найбільш хвилюючим для всіх був момент присяги. Саме цього дня, склавши присягу, першокурсники стали на крок ближче до здійснення мрій, поставлених цілей та досягнення успіху в професійній сфері. Прочитати посвяту у студенти НУБіП України цього року доручено Оксані Янко та Сергію Остапенку.

 


З самого ранку вчорашні школярі, а нині першокурсники з нетерпінням та великим хвилюванням чекали на зустріч зі своїми співкурсниками, викладачами, з університетом. Як і завжди, урочистий захід посвяти у студенти проводився біля входу у навчальний корпус 11.

З вітальним словом до студентства звернулися декан механіко-технологічного факультету професор Михайлович Ярослав Миколайович та почесні гості факультету серед яких були присутні депутат Київради Калініченко Дмитро Юрійович; Гуцол Олександр Петрович, к.т.н., доцент, заступник голови ради підприємців при КМУ; Кульгавий Володимир Федорович, генеральний виконавчий директор асоціації аграрних інженерів України; Бойко Юрій Анатолійович, протоієрей, настоятель парафії Святих великомучеників Бориса і Гліба; Есаулов Анатолій Олексійович, доцент, полковник, завідувач кафедри військової підготовки. Вони привітали молоде покоління студентів з початком нового етапу в їх житті, побажав плідного навчання та вагомих успіхів у різних сферах студентського життя.

 

Урочиста частина свята Дня першокурсника закінчилася, а далі на новоспечених студентів чекало вручення студентських квитків. День посвяти в студенти першокурсники запам’ятають назавжди. Попереду в цих щасливих усміхнених юнаків та дівчат – найкращі студентські роки. Наскільки вони будуть цікавими й насиченими, залежить від з них самих. Хай кожен день студентського життя буде яскравим і плідним, а вогонь знань не згасає в їхніх серцях і після закінчення НУБіП України.

Свято 1-го вересня в навчально-науковому інституті післядипломної освіти розпочалося врученням студентам зі спеціальності „Туризм” студентських квитків і залікових книжок, прийняттям ними присяги студента Національного університету біоресурсів і природокористування України.

На зустріч із першокурсниками завітали в повному складі науково-педагогічні працівники інституту, методисти, всі хто буде причетний до підготовки бакалаврів-туристів. Надзвичайно широка географія цьогорічних вступників. Це – Закарпаття, Чернігівщина, Волинь, Кіровоградщина, Черкащина, Київщина.

Із щирими словами привітань до них звернулись директор інституту ННІ післядипломної освіти Кулаєць М.М., заступник директора Микицей Т.Д., в.о. зав. кафедри аграрного консалтингу і сервісу Кальна-Дубінюк Т.П.

На завершення свята першокурсникам було вручено студентські квитки та залікові книжки.

З хвилюванням, вірою в те, що університет відкриє нові дороги у житті сьогоднішнім випускникам, ними була прийнята присяга.

 

Навчально-науковий інститут енергетики, автоматики і енергозбереження, який є флагманом електротехнічної освіти в Україні, у 85-й раз гостинно привітав першокурсників.
На урочистому зібранні були присутні першокурсники, їх батьки і друзі, представники ради роботодавців інституту, науково-педагогічні працівники. Почесним гостем інституту був декан факультету інженерії продукції Варшавського університету наук про життя, професор Томаш Нурек.

Директор ННІ, професор Козирський Володимир Вікторович привітав першокурсників з видатним днем у їх житті, адже вони зробили правильний вибір, як навчального закладу, так і спеціальності, за якою будуть навчатись. Володимир Вікторович коротко окреслив здобутки колективу інституту, зупинився на перспективах студентської молоді, підкресливши тісний контакт освіти з виробництвом, широке використання новітніх розробок галузей енергетики та автоматики, потужні міжнародні зв’язки ННІ.

З найщирішими вітаннями першокурсникам виступили: Томаш Нурек, Драганов Борис Харлампович, Лисенко Віталій Пилипович, Іноземцев Георгій Борисович, Чернишенко Євгеній Володимирович – президент асоціації «Теплиці України» і Садовий Євгеній Анатолійович – видатні випускники ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження.

Урочистим і хвилюючим було складання присяги першокурсника НУБіП України. Її довірили зачитати студенту першого курсу спеціальності «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» Трохимцю Олегу Вадимовичу. До речі, Олег буде продовжувати сімейну династію. Його батько та дідусь є фаховими енергетиками, які працюють у провідних підприємствах електроенергетичної галузі, і, що досить приємно, є випускниками нашого вишу. Цікавою деталлю є те, що конкурсний бал Олега становить 193,64 бали і він подавав лише одну заяву на вступ – до НУБіП України.

З рук наставників груп, першокурсники отримали студентські квитки та залікові книжки, також ознайомились з розкладом занять.
Усім, хто в цей день приєднався до великої студентської сім'ї ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, бажаємо досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з викладачами, зустріти добрих і надійних друзів, любити Україну та відчувати відповідальність за її долю.

Принагідно наведемо таку інформацію: до ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження у 2017 році було зараховано 333 першокурсники і інститут виконав максимальне доведене державне замовлення за всіма спеціальностями.

Ольга Наконечна,
Ірина Білоус,
Руслан Кононенко,
заступник декана факультету тваринництва та водних біоресурсів
Юлія Рибалко,
заступник декана факультету захисту рослин, біотехнологій та екології
Віра Кутовенко,
доцент кафедри овочівництва
Віктор Миронюк,
заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства
Віра Качур,
завідувач кафедри теорії та історії держави і права
Віталій Нагорний,
заступник декана економічного факультету
Лариса Олійник,
секретар Вченої ради економічного факультету
Тамара Білько,
заступник декана механіко-технологічного факультету
Наталія Мединська,
заступник декана факультету землевпорядкування
Т.П. Кальна-Дубінюк,
в.о. зав. кафедрою аграрного
консалтингу і сервісу
Семен Волошин,
заступник директора ННІ енергетики,
автоматики і енергозбереження


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook