День поля від Маїсадур Сіменс – на землях Агростанції

30 серпня 2017 року

Навесні цього року на землях Агрономічної дослідної станції було закладено демонстраційне поле фірми Маїсадур Сіменс (Франція), на якому представлена лінійка найкращих маркетингових сортів та гібридів кукурудзи і соняшника. Вчора фірма провела тут свій масштабний День поля, куди з’їхалися представники багатьох фірм та виробничники, що співпрацюють з нею, а також потенційні покупці насіння.

Вітаючи від імені ректора організаторів і гостей заходу, начальник відділу організаційної діяльності НДГ та навчально-виробничої практики Василь Туринський розповів про сьогодення університету, його можливості – наукові і виробничі, висловився за подальшу співпрацю. А директор фірми Ромен Дестью відмітив перспективність сортів селекції Маїсадур на ринку України, познайомив із структурою компанії, представив її продукцію та подякував керівництву Агрономічної дослідної станції за хорошу організацію посівів та догляд за ними. Регіональний представник компанії Маїсадура по Центрально-Західній Україні Юрій Куровський висловився за подальше співробітництво з НУБіП. У планах французів – і далі розміщувати на полях Агростанції дослідні ділянки, збільшити кількість представлених сортів та гібридів кукурудзи і соняшника.

 

Працівники Маїсадур представили українським виробникам перспективні сорти кукурудзи французької селекції – як традиційні, так і нові. Для нас ця фірма перш за все цікава гібридами соняшнику та кукурудзи на зерно і силос, говорить Василь Туринський. В Агростанції апробуються новинки, відбираються кращі з цих сортів для подальшого впровадження у господарствах НУБіП для отримання найвищих врожаїв. А ще – як потенційна база для практичної підготовки студентів.

До речі, весь урожай зерна, отриманий цього року з демонстраційних ділянок, належатиме університету.

Ірина Артемчук,
старший науковий співробітник


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook