Навчально-методична рада розглянула графік навчального процесу та навчальні плани на 2017-2018 навчальний рік

22 серпня 2017 року
22 серпня відбулось перше у 2017-2018 навчальному році засідання навчально-методичної ради університету. За літо накопичилась велика низка питань, які потребують розгляду і прийняття відповідних рішень, зазначив проректор з навчальної і виховної Сергій Кваша, відкриваючи засідання.
 
Почали з розгляду попередніх результатів вступної компанії 2017 року. Доповідь з аналізом ситуації представив відповідальний секретар приймальної комісії Віктор Шевчук. Він зупинився на проблемах, які виникали під час проведення вступу-2017 та навів порівняння з минулими роками. Наш університет з кожним роком показує позитивну статистику у збільшенні кількості студентів, що вступають на контрактну форму навчання. Це говорить про високий рейтинг університету, який оцінюють абітурієнти. Не гірша ситуація і у відокремлених підрозділах університету, про що доповіла працівник відділу регіонального розвитку, дистанційної освіти та заочного навчання Тетяна Козирська.
 

Наступним питанням Сергій Кваша підняв проблему реорганізації шляхом об’єднання близькопрофільних кафедр факультетів та ННІ. Він дав доручення деканам факультетів і директорам ННІ проаналізувати  результати вступної кампанії 2017 року, обсяги педагогічного навантаження по кафедрах та підготувати пропозиції щодо об’єднання кафедр з малою кількість науково-педагогічних працівників та годин і подати на розгляд наступного засідання навчально-методичної ради.

 

Начальник навчального відділу Оксана Зазимко представила графік навчального процесу та навчальних планів підготовки бакалаврів та магістрів за денною та заочною формами навчання на 2017-2018 н.р. Заслухавши доповідача, рекомендували порушити клопотання перед вченою радою Національного університету біоресурсів і природокористування України щодо ухвалення графіка навчального процесу та навчальних планів підготовки бакалаврів та магістрів за денною та заочною формами навчання на 2017-2018 н.р.
 
Про зміни до «Правил призначення академічних стипендій у НУБіП України» доповідала начальник навчально-методичного відділу Лариса Кліх. Вона зупинились на деяких пунктах положення які необхідно подати у іншій редакції, що допоможе у роботі стипендіальних комісій навчальних підрозділів університету. В обговоренні взяла участь начальник відділу виховної роботи та студентських справ Катерина Довгань. Вона представила результати аналізу стипендіальних комісій факультетів та ННІ. 
 

 

 

Віталій Коваленко довів присутнім програму відзначення Дня прапора, Дня незалежності  та Дня знань. Більш докладна інформація розміщена у розділі «Події» на офіційному сайті університету.
 
Про готовність студмістечка до поселення студентів доповів заступник директора студмістечка Максим Лазаріді. Він зупинився більш детально на питанні розподілу ліжко-місць у гуртожитках. Надав інформацію про проведення поточних, капітальних та косметичних ремонтів у кампусі. 
 

Завідувач кафедри фізичного виховання Микола Костенко ознайомив присутніх із планом заходів щодо святкування 60-річчя з дня започаткування спартакіади студентів. 
 
Гострим був розгляд питання реорганізації відділів, підпорядкованих проректору з навчальної і виховної роботи. Після обговорення члени ради одноголосно підтримали пропозицію Сергія Кваші об’єднати відділ управління якістю та підготовче відділення й перейменувати зазначений підрозділ у відділ якості і маркетингу; об’єднати навчальний відділ та відділ магістерських програм  та порушити клопотання перед вченою радою НУБіП України щодо ухвалення такого рішення.
 
Тетяна Козирська представила на розгляд ради прохання ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» про провадження освітньої діяльності «Підготовка до вступу у вищі навчальні заклади громадян України». Заслухавши аргументи та подискутувавши, члени навчально-методичної ради підтримали прохання та рекомендували порушити клопотання перед вченою радою підтримати пропозицію.

 
Традиційно на завершення навчально-методичною радою університету було розглянуто подані рукописи та необхідні супровідні документи двох підручників, дванадцяти навчальних посібників та одного довідника. Рекомендували підтримати авторів та порушити клопотання перед вченою радою надати рекомендації до друку навчальної літератури.
 
Дмитро Касаткін,
секретар навчально-методичної ради
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook