Нові водойми прикрашатимуть університетський ботанічний сад

4 серпня 2017 року

 Ботанічний сад що не день, більше нагадує справді райський куточок. При тому, що за останні два роки тут вже проведено величезний обсяг робіт з облаштування і арбористики, - його працівники і далі продовжують генерувати нові ідеї й, головне, втілюють їх у життя.

 
Сьогодні за підтримки директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Петра Лакиди, завідувача кафедри дендрології та лісової селекції Юрія Марчука і постійної турботи ректорату тут з’являються все нові і нові об’єкти, які милують око. Зокрема, вже завершено повну реконструкцію композиційної ділянки з декоративною водоймою та цінними культиварами листяних видів рослин – вишні плакучої, буку лісового «пурпурового» - у південній частині саду. Раніше на цьому місці вже було невелике озеро, але воно пересохло і про нього забули, робить екскурс в історію директор ботсаду Олександр Слива. А за кілька днів до цієї композиції додастся і нова прохідна альтанка. Свій колорит, бузумовно, внесе і обшите блокхаусом складське приміщення.
 
 
Зараз завершується створення ще однієї декоративної водойми – біля центрального входу, – через яку буде перекинуто ажурний місток. Його ще не встановили, але назву вже дістав – Місток бажань. Не дай Бог, ще й його перетворять на комору навісних замків від закоханих! Хоча ніхто не заборонить їм висловлювати тут свої почуття, робити пропозиції руки і серця або ж використати як декорації для весільного селфі. У кінцевому ж варіанті Юрій Марчук бачить її як «облаштовану домівку» для річкової форелі. А поки що тут залили дно спеціальним бетоном, призначеним для басейнів, і готуються облаштувати береги.

Валентин Обрамбальський
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook