Будні польового вишколу майбутніх офіцерів запасу

14 липня 2017 року
Представники адміністрації університету на чолі з проректором з навчальної і виховної роботи Сергієм Квашею побували на одному з армійських полігонів на Чернігівщині. У розташованій тут військовій частині зараз проходять польові збори за різними військово-обліковими спеціальностями офіцерів запасу студенти кафедри військової підготовки НУБіП.
 
 
 
Протягом місяця наші підопічні навчаються реаліям дій командирів механізованого, танкового, автомобільного взводів, заступників командира з озброєння, інженера електроспецобладнання та інших військових спеціальностей, говорить керівник військової кафедри полковник Анатолій Есаулов.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Члени делегації побували на навчально-тренувальних заняттях військових автомобілістів, які виконували складні маневри з військовою технікою та віднаходили способи її ремонту у польових умовах. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Найбільш емоційним і традиційно непростим є водіння важкої військової техніки. Та офіцери кафедри спільно з інструкторами - офіцерами Збройних Сил України - забезпечили всі умови для набуття студентами навичок з водіння БМП і танків. Особливо колоритно ці вправи виглядали, коли за руль багатотонних військових машин сідали дівчата: представниці слабкої статі демонстрували впевненість і переконливість при водінні важкої техніки пересіченою місцевістю. Одна з них – Ілона Греченюк, донька кадрового військового і студентка агробіологічного факультету, познайомилася з чоловіком під час навчання на кафедрі. Тож зараз пара нерозлучна і на військовому вишколі.
 
 
За п’ять хвилин офіцери запасу також проводили завершальні заняття із вогневої підготовки - стрільби з пістолета, автомата, кулемета, гранатомета, метання бойових гранат. Саме ці вправи дають необхідний рівень підготовки для дій в умовах реальної бойової обстановки.
 
На запрошення командира військової частини делегація НУБіП побувала на танковому біатлоні, що проводився на полігоні, та взяли безпосередню участь у стрілецьких вправах.
 
Тарас Малаховський
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook