Приймальна кампанія до магістратури у розпалі

10 липня 2017 року

     Дивно, але біологічні рими природи і університету не співпадають: чим вища температура на вулиці, тим менше студентів з документами у приймальній комісії. От і сьогодні на вулиці прохолодніше, а в приймальній комісії – ледь не спека. Мається на увазі робоча.

  

     Бакалавр за спеціальністю «Харчові технології та інженерія» Назарій П’яток після нелегкої нічної зміни на елеваторі в смт Вороновище на Вінниччині ранесенько подався на потяг, щоб встигнути здати документи в магістратуру – на цю ж спеціальність. Хочу мати повну освіту саме за нею, говорить хлопець, і здобуватиму її в аlma mater – і звик, і рівень викладання цілком влаштовує.

     А аргументи Мілани Ємелянової, бакалавра з ветеринарної медицини, як для дівчини взагалі залізобетонні: мені ту, в Голосієві, дуже подобається. І міняти «місце дислокації» на інше згодна тільки з дипломом лікаря ветеринарної медицини і відповідно повною вищою освітою. Дівчина вже знайома з практичним боком обраного фаху: асистувала при операціях тварин у Іванківській лікарні і певна, що буде хорошим лікарем. Принаймні, знань, набутих у бакалавраті НУБіП, для цього досить, а магістратура їх розширить.

  

     Разом з дівчиною документи здавав і її однокурсник Богдан Іванченко. Я працюю у межах навчальної практики з групою великої рогатої худоби в рідних краях – Богуславському районі Київщини, говорить він. І за цей час відчув упевненість – і у своїх знаннях, і у виборі фаху. А ще зрозумів: хочу працювати саме у господарстві, а не у приватній клініці.

  

    Роман Кагадін у своїй родині – перший агроном: кілька років тому прийшов на агробіологічний факультет як випускник Борзнянського сільськогосподарського технікуму, і здобув диплом технолога з агрономії. А зараз здає документи на спеціальність «Агрохімія», і саме з нею пов’язує свій потенційний життєвий успіх. Так само, як і Сергій Чирко: юнак вже закінчив навчання в бакалавраті за спеціальністю «Деревооброблювальна та меблева технології» та мріє про те, як плануватиме нові меблеві дизайни, інтер’єри. А навчання в магістратурі (якщо, звісно, пощастить стати її студентом) допоможе йому втілити ці задуми в життя.

Валентин Обрамбальський


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook