Базу практичної підготовки студентів спеціальності "Садівництво та виноградарство" оглянули очільники кафедр та лабораторій університету

26 червня 2017 року
НДП "Плодоовочевий сад"

26 червня в університеті відбулася щорічна семінар-нарада, присвячена якості практичної підготовки студентів, якій передував ознайомчий огляд лабораторій на всіх факультетах та інститутах. Представники агробіологічного напряму, до якого увійшли агробіологічний ф-т, факультет захисту рослин, біотехнологій та екології та ННІ лісового і садово-паркового господарства очолювані начальником навчального відділу Оксаною Зазимко мали можливість оглянути матеріально-технічну базу навчально-дослідного поля (НДП) Плодоовочевий сад

Доцент кафедри садівництва Василь Гонтар ознайомив присутніх з базою практичної підготовки студентів, що навчаються за спеціальністю "Садівництво та виноградарство". Доповідач акцентував увагу на тому, що тут представлено навчальні об'єкти: споруди закритого ґрунту; інтенсивні насадженння плодових і ягідних культур, виноградник, розсадник; багата колекція сортів овочевих та плодових рослин; автономний програмно-апаратний комплекс Метеотректм, який забезпечує можливість цілодобового контролю за метеопоказниками: температура і вологість повітря, температура грунту, атмосферний тиск, кількість опадів, сила і напрям вітру, інтенсивність сонячного випромінювання, що дає можливість співробітникам саду планувати поливи, прогнозувати розвиток збудників хвороб і шкідників та проводити необхідні захисні заходи.

Увагу присутніх привернули доглянуті ділянки, на яких проходять практичні заняття, а також навчальні і предметні практики з профільних дисциплін трьох кафедр: садівництва ім. проф. В.Л. Симиренкаовочівництва та закритого ґрунтуОсобливу зацікавленість викликала інформація про основні напрями науково-дослідної роботи та активну участь у ній наших студентів. Щороку на базі саду виконуються бакалаврські, магістерські та кандидатські роботи. 

Виявлені у ході огляду проблемні місця практичної підготовки майбутніх садівників було обговорено на розширеному засіданні, під головуванням ректора університету Станіслава Ніколаєнка за участі завідувачів кафедр; очільників навчальних, наукових, навчально-науково-виробничих лабораторій; керівників факультетів, інститутів та їх заступників. 

 За результатами семінару-наради буде напрацьовано шляхи покращення матеріально-технічної бази для забезпечення високоякісного практичного навчання студентів університету.

Доцент кафедри садівництва 

Юрій Андрусик

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook