Щойно завершилася ознайомча практика для студентів І курсу факультету землевпорядкування

20 червня 2017 року

У період з 12 по 17 червня 2017 року студенти І курсу факультету землевпорядкування ОС Бакалавр напряму підготовки «Геодезія та землеустрій» під керівництвом завідувача кафедри геодезії та картографії, доктора географічних наук, професора Івана Ковальчука і кандидата економічних наук, старшого викладача Олександра Шевченка проходили ознайомчу практику. Завданням практики було формування предметної уяви про майбутню  професію землевпорядника, з організаціями і службами, які працюють у сфері геодезії, картографії та землеустрою.

Зокрема, ми познайомилися з такими підприємствами й службами у сфері геодезії, картографії, кадастру і землевпорядкування, як ДНВП «Картографія», ДП «Центр державного земельного кадастру», Департамент земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації.

Також значна увага була приділена ознайомленню студентів з видами документації з обліку земельних ресурсів, з видами землевпорядкувальних робіт, з сучасними геодезичними приладами, методами камеральної обробки результатів топографо-геодезичних вимірювань, сутністю земельного кадастру і діяльністю Центру ДЗК та іншими питаннями, що належать до сфери землеустрою і з якими студенти знайомитимуться впродовж навчання в бакалавратурі на факультеті землевпорядкування.

ДНВП «Картографія» - це підприємство з 70-річною історією, яке розробляє загальнодержавні програми розвитку картографічної діяльності, нормативно-правові та нормативно-технічні документи у сфері картографії, керівні матеріали з унормування географічних назв, створює Державний реєстр географічних назв України, укладає топографічні, навчальні, тематичні карти й Атласи, готує електронні навчальні посібники для школярів і студентів.

 

Студенти-першокурсники факультету землевпорядкування на екскурсії в ДНВП «Картографія»

 

Студенти ознайомилися зі специфікою роботи по створенню карт різного масштабу і тематики за допомогою сучасного програмного забезпечення, видами роботи  редакторів карт. Побували і в гордості підприємства - бібліотеці карт й атласів, вперше у житті побачили карти й атласи з усього Світу - подарунки провідних картографічних підприємств країн Європи, Америки, Азії, Африки.

Третій день ознайомчої практики. Ми відвідали Державне підприємство «Центр державного земельного кадастру». Головним завданням підприємства є забезпечення держави та людей достовірною великомасштабною інформацією про земельні ресурси держави  шляхом створення та адміністрування (забезпечення роботи) автоматизованої системи Державного земельного кадастру України. Ми познайомилися з  методами створення Публічної кадастрової карти України, напрямками роботи з виправлення помилок на ній тощо.

Студенти-першокурсники факультету землевпорядкування на екскурсії в Державному підприємстві «Центр державного земельного кадастру»

  

Департамент земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації забезпечує виконання повноважень Київської міської ради та виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) у сферах управління землями комунальної власності територіальної громади міста Києва, землями державної власності в межах міста Києва, проведення земельної реформи, спрямованої на приватизацію земель у межах міста.

 

Студенти-першокурсники факультету землевпорядкування на екскурсії в Департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації

 

Після відвідування вище перелічених установ ми ознайомилися з їх роботою, структурою, видами їх роботи, з видами документації стосовно обліку земельних ресурсів, з видами землевпорядкувальних робіт, з сучасними геодезичними приладами, методами камеральної обробки  результатів вимірювань та іншими питаннями у сфері землеустрою, Практика була корисною і цікавою, вона дозволила скласти  уяву про наш майбутній фах, виступила стимулюючим засобом до оволодіння основами землеустрою, геодезії та картографії на наступних курсах.

 


Завідувач кафедри геодезії та картографії,
Іван Ковальчук
Старший викладач кафедри геодезії та картографії,
Олександр Шевченко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook