Вивчаємо досвід провідних господарств

16 червня 2017 року

    У господарстві ТВД “Терезине” 14 червня 2017 року відбувся міжнародний семінар «I-й канадський День Молока», який був організований компаніями Semex Alliance Ukraine та VRAS (VR AgriSolutions). 

    Урочисті заходи розпочав Посол Канади в України пан Роман Ващук. Гостям була надана можливість прослухали доповідь генерального директора CEO Semex Поля Лармера «Сімекс. Минуле. Теперішнє. Майбутнє».

    Важливою частиною заходу була показова демонстрація телиць та нетелей голштинської породи канадської селекції. На кращій представниці породи пан Майк Вест провів навчальний майстер-клас «Баланс корови», під час якого експерт зупинився на основних характеристиках, які треба враховувати під час екстер’єрної оцінки телиць та нетелей.

    Учасники заходу відвідали молочнотоварну ферму – перше господарство в Україні, на якому встановлено роботів-доярів. Середній річний надій на корову за минулий рік становив понад 10000 кг.

    Канадські фахівці Дрю Слоен і Марк Карсон ознайомили відвідувачів з особливостями розведення здорових корів (програма Immunity+) та відтворення корів і їх фертильність (програма Repromax).

    Підсумував роботу семінару Вячеслав Саулко – директор ТОВ «Сімекс альянс Україна».

   Особливу подяку було висловлено керівнику ТВД “Терезине” доктору с.-г. наук Кудлаю Івану Миколайовичу за гостинність і організацію «I-го канадського Дня Молока» та впровадження світових технологій у молочному скотарстві.

    У роботі конференції взяли участь представники НУБіП України – завідувач кафедри генетики, розведення та біотехнології тварин А.А.Гетя, професор цієї ж кафедри І.В.Гончаренко і студент магістратури Михайло Матвєєв.

Представники НУБіП разом з Послом Канади в Україні паном Р.Ващуком та керівником SEMEX п. П.Лармером.

Керівник Semex Alliance Ukraine п. В.Саулко.

Виставка кращих тварин господарства.

Зав. кафедри генетики,

розведення та біотехнології тварин

А. Гетя

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook