Члени кафедри аграрного консалтингу та сервісу на інформаційному дні Горизонт - 2020

8 червня 2017 року
НУБіП України

 6 червня 2017 р. в рамках діяльності Національного контактного пункту рамкової програми «Горизонт 2020» за тематичним напрямом «Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка», відбувсяінформаційний день, що передбачав науково-практичний семінар «Міжнародна співпраця та розвиток наукової кар’єри в Європейському вимірі», участь у якому взяли члени кафедри аграрного консалтингу та сервісу.

     Основною метою заходу було поширення знань щодо участі у міжнародних наукових консорціумах для здійснення досліджень науковою спільнотою аграрних ВНЗ України та вдосконалення компетентностей щодо написання грантових заявок за тематичними напрямами «Харчова безпека» та «Клімат і природні ресурси» Горизонт 2020.
      Зі вступним словом до учасників інформаційного дня звернулася керівник НКП Горизонт 2020 на базі НУБіП України Наталія Демешкант, яка відзначила, що на сьогодні робоча група з питань освіти і науки Єврокомісії працює над розробкою концепції та основних тематичних напрямів наступної після Горизонту 2020, дев’ятої, європейської рамкової програми. Управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції МОН України на разі формує представництво України для участі у засіданнях даної групи. В свою чергу перед науковими колективами стоїть завдання консолідації за відповідними науковими напрямами з залученням бізнесових структур, які потребують наукового супроводу для вдосконалення технологій і, відповідно, покращення якості життя в європейському масштабі. Вищі навчальні заклади України уже мають позитивний досвід створення подібних об’єднань та долучення до європейських технологічних платформ, що значно збільшує шанси отримання європейських грантів. Саме цій тематиці був присвячений червневий інформаційний день.

   Традиційно подібні семінари включають рекомендації щодо підготовки наукових публікацій у високорейтингових міжнародних журналах. Цього разу Ірина Тихонкова, спеціаліст з навчання «Інтелектуальна власність та наукові дослідження» Clarivate Analytics представила тему «Публікація в міжнародному науковому виданні, що індексується в Webof Science: міфи і реальність або як оцінити власні шанси.

 
 
Тетяна Кальна-Дубінюк,
завідувач кафедри аграрного
консалтингу та сервісу

 

 

    

 

   

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook