Пройшло засідання ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства

30 травня 2017 року

     У межах святкування Дня університету відбулось чергове засідання ради роботодавців ННІ лісового і садово-паркового господарства. Вдячність за підтримку її членам висловив директор інституту Петро Лакида.

     На засіданні були присутні начальники обласних управлінь лісового і мисливського господарства Івано-Франківської, Житомирської, Київської, Кіровоградської, Полтавської, Черкаської, Сумської областей.

     У складі ради відбулись часткові зміни і обрано нового очільника – заступника голови Державного агентства лісових ресурсів України В.Н. Бондаря.

     На засіданні обговорювалися особливості підготовки фахівців відповідно до нового переліку спеціальностей, схвально сприйнято новину про відновлення спеціальності «Деревообробні та меблеві технології».

     Начальник управління кадрового забезпечення та роботи з міжнародних відносин Державного агентства лісових ресурсів України А.В. Святецька звернула увагу на зміну підпорядкування коледжів і технікумів, які готують фахівців для галузі. Учасники засідання виказали стурбованість подальшою долею підготовки ОС «Молодший спеціаліст» як майбутніх керівників первинної ланки у технікумах і коледжах.

     Питання надзвичайно великої кількості вишів в Україні, які здійснюють підготовку фахівців лісового і садово-паркового господарства, на жаль, на неналежному рівні підняв завідувач кафедри дендрології та лісової селекції Ю.М. Марчук.

     Обговорили також призначення іменних стипендій ради роботодавців кращим студентам. З ініціативою їхнього призначення для студентів спеціальності «Деревообробні та меблеві технології» виступив президент Української асоціації деревообробного обладнання І.А. Мельник. Він зазначив: асоціація готова підтримувати найкращих студенів не лише в навчанні, а й у подальшому працевлаштуванні.

     Члени ради говорили і про сьогоднішній стан та розвиток освіти і галузей народного господарства, профорієнтацію та вступну кампанію 2017. 

Сергій Ковалевський,
секретар ради роботодавців
ННІ лісового і садово-паркового господарства

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook