Всеукраїнський науково-практичний семінар “Розвиток освіти в добу Української революції (1917-1921)”

20 травня 2017 року

   17 травня 2017 р. професор кафедри педагогіки І.В.Зайченко взяв участь у роботі Всеукраїнського науково-практичного семінару Розвиток освіти в добу Української революції (1917-1921) і на пленарному засіданні виступив з доповіддю на тему: Про деякі проблеми національної освіти в публіцистиці М. С. Грушевського періоду Української революції 1917-1918 рр.”.

Семінар був організований в рамках Всеукраїнського фестивалю науки – 2017 та до 25-річчя НАПН України в Державній науково-педагогічній бібліотеці України іменіВ.О. Сухомлинського НАПН України за участю провідних вчених наукових установ НАПН України, вищих навчальних закладів різних регіонів України (усього близько 70 учасників).
Відкрила семінар доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, директор ДНПБ України імені В.О. Сухомлинського Л.Д. Березівська.
На пленарному засіданні з доповідями виступили: О.В. Сухомлинська, Л.Д. Березівська, Г.І. Іванюк, Н.М. Гупан та інші.
Обговорювалися проблеми: джерельна бази дослідження розвитку освіти доби Української революції, реформування освіти в добу Української революції, освіта та виховання дітей і дорослих із особливими потребами за діяльності Українських урядів, постаті освітян доби Української революції, доба Української революції в змісті сучасної фахової підготовки.
Було проведено екскурсії до Педагогічного музею України та Музею Української революції 1917-1921 років, демонструвалася книжкова виставка “Розвиток освіти в добу Української революції (1917-1921)”.
Учасники семінару ухвалили рішення продовжити вивчення історії освіти доби Української революції, дослідження маловідомих джерел, їх уведення до наукового обігу, популяризації здобутків минулого.
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook