Новітні технології в захисті рослин

13 травня 2017 року

12 травня 2017 року на факультеті захисту рослин, біотехнологій та екології відбулася лекція на тему: «Інтегрована система захисту рослин»  організована і проведена НУБіП України спільно з Ізраїльським агентством розвитку міжнародного співробітництва  (MASHAV).

 

Про новітні технології в захисті рослин доповіла державний референт-консультант із захисту рослин Міністерства сільського господарства і аграрного розвитку Держави Ізраїль,   лектор MATC (CINADCO), навчального центру MASHAV з розвитку сільського господарства -  Світлана Добриніна.

На лекції були присутні науково-педагогічні працівники факультету та студенти 3-4 курсів зі спеціальностей: «Захист і карантин рослин», «Біотехнології та біоінженерія», «Екологія». Слухачів  було ознайомлено з сучасними технологіями захисту рослин Ізраїлю, а саме особливостями застосування комплексу агротехнічних захисних заходів, а також наукове обґрунтування хімічного, методу і перспективи  імунобіологічного та генетичного методів.

Доповідач значну увагу приділила міжнародним стандартам Global Gap, за якими працюють фермери Ізраїлю.

Світлана Добриніна поділилась особистим  досвідом застосування  протимоскітних сіток та різнокольорових плівок для контролю  фітофагів овочевих культур, а також розповіла про новітній метод  – соляризацію, що останнім часом широко застосовують фермери Ізраїлю для захисту рослин від комплексу шкідників та бур’янів.

Відмічено, що ринок сільськогосподарської продукції Ізраїлю орієнтований на вимоги міжнародних стандартів щодо якості продукції тому пріоритетними в цій країні є екологічно безпечні методи захисту рослин,

Набутий досвід є важливим в підготовці фахівців факультету захисту рослин, біотехнологій та екології.

 

 

 Заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Ющенко Л.П.

Відповідальна за міжнародну

діяльність факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Бондарь В.І.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook